Τετάρτη, 17 Απρ.
23oC Αθήνα

Γέμισε μηχανάκια της efood το κέντρο: Μοτοπορεία στην Αθήνα

Γέμισε μηχανάκια της efood το κέντρο: Μοτοπορεία στην Αθήνα

Την ώρα που η εταιρία Rocket ανακοίνωσε έως και 500 προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, απόφαση για την οποία… πανηγυρίζει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, οι διανομείς της efood κατέβηκαν στους δρόμους.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (12:00 με 16:00) που κάνουν σήμερα (22.09.2021), οι διανομείς της efood πήραν τα μηχανάκια τους και κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για πορεία διαμαρτυρίας. Ανάλογες συγκεντρώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις.

Ο κόσμος που μαζεύτηκε στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθεί για την πρακτική της εταιρίας να ζητήσει από τους διανομείς της να γίνουν freelancers ήταν πολύς.

Η συγκέντρωση έρχεται μια μέρα αφού μια άλλη εταιρία διανομής φαγητού, η ανερχόμενη Rocket, ανακοίνωσε ότι οι διανομείς της θα υπογράψουν συμβάσεις αορίστου και μέχρι το τέλος του 2021 θα γίνουν 500 προσλήψεις.

Για την ανακοίνωση αυτή αλλά και για τις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο εργασιακό, πανηγύρισε με γραπτή του δήλωση ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνεργατικές πλατφόρμες, μόλις χθες μία διεθνής αλυσίδα διανομής φαγητού, που το καλοκαίρι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι, μέχρι το τέλος του 2021, θα δημιουργήσει στην πατρίδα μας μέχρι 500 νέες θέσεις εργασίας!

Η είδηση είναι σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον, διότι έρχεται σε συνέχεια άλλων επενδύσεων που δημιουργούν νέες δουλειές και έχουν συντελέσει στην αποκλιμάκωση της ανεργίας από 17% το 2019 σε 14% φέτος. Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά αποκλειστικά σε θέσεις μισθωτής εργασίας, που δήθεν, κατά τη μυθολογία των ημερών, σχεδόν εμπόδιζε ο πρόσφατος Εργασιακός Νόμος για τις πλατφόρμες.

Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα “τεκμήρια” και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

Και προσθέτει: «Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι – ιδιαίτερα των ντελίβερι – έχουν έναν νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις