Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Θρήνος για το παιδί που γεννήθηκε νεκρό – Η νοσηλεύτρια «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή γυναικών και μωρών»

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Θρήνος για το παιδί που γεννήθηκε νεκρό – Η νοσηλεύτρια «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή γυναικών και μωρών»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Εύχομαι καμία μανούλα και κανένας να μην περάσει αυτό που περνάμε εμείς εδώ και μία εβδομάδα εμείς» δηλώνει σπαρακτικά η 38χρονη μητέρα που γέννησε το νεκρό παιδί της στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ενώ την είχαν αφήσει να σφαδάζει από τους πόνους επί 1.30 ώρα τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (30.8.2022).

Η οικογένεια ζητάει δικαίωση και απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό, με τις περιγραφές της μητέρας να συγκλονίζουν, αφού όλα φαίνονταν ότι θα πάνε καλά τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, σε μια προγραμματισμένη γέννα.

«Ήρθα την Δευτέρα για πρόκληση τοκετού, κάνω εισαγωγή, μπαίνω στο δωμάτιο και ανά διαστήματα δεχόμουν ιατρικές επισκέψεις για να ελεγχθεί η διαστολή του κόλπου», περιγράφει η 38χρονη μητέρα στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Κατά τις 3 τα ξημερώματα, με έπιασε ένας έντονος πόνο και πέτρωμα στην κοιλιά αλλά και τάσεις λιποθυμίας και ενημέρωσα μία νοσηλεύτρια, άλλα αδιαφόρησε σε αυτό που της είπα. Στις 5 περίπου πήρα το κινητό μου και ενημέρωσα την γιατρό μου για τους πόνους και κατόπιν μπαίνει καρδιοκοτογράφος», προσθέτει.

«Είχα να αισθανθώ το παιδί μου από τις 04:20. Μετά φέρνουν κι άλλον καρδιοτοκογράφο, μετά φέρνουν Dopler και μετά φέρνουν έναν υπέρηχο και βλέπουν το μωρό μπρούμυτα και το παιδί έσβηνε», δηλώνει και συγκλονίζει.

Αναφορές για τη νοσηλεύτρια ότι «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή γυναικών και μωρών»

Η οικογενειακή τραγωδία έχει συγκλονίσει τους πάντες, με τα σπαρακτικά λόγια των γονέων να συγκινούν. «Να είναι το τελευταίο παιδί το δικό μου που θα χαθεί και στη μνήμη του να μην χαθεί κανένα άλλο παιδί. Τον φίλησα παντού, στα μαγουλάκια, στο χεράκι και του λέω αγόρι μου εγώ θα βρω δικαιοσύνη για εσένα στο όνομά σου, αλλά ας είναι το τελευταίο παιδί κύριε Ευαγγελάτο», είχε δηλώσει ο πατέρας.

Ενώ η μητέρα είπε: «Το περιμέναμε πώς και πώς να έρθει στον κόσμο… γιατί; Γιατί; Δεν μου το έχει απαντήσει κανένας».

Αλλά, πλέον, βγαίνουν στη δημοσιότητα και άλλες αναφορές για την ίδια νοσηλεύτρια που ανέλαβε την άτυχη 38χρονη, πως «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών και των μωρών».

Από τη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Κρατικού Ν. Νίκαιας δηλώνουν ότι «η εν λόγω νοσηλεύτρια θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών,των εμβρύων και των νεογνών που νοσηλεύονται στην κλινική μας. Δεν διαθέτει ούτε τις γνώσεις, ούτε τη διάθεση που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει στην επίβλεψη του τμήματος. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή της πριν βιώσουμε ξανά τέτοια τραγικά συμβάντα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν επισημάνει την ανεπάρκεια της νοσηλεύτριας, δηλώνουν ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής με την προϊστάμενη μαία.

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δηλώνει για το τραγικό περιστατικό πως «απορώ λοιπόν εάν πράγματι συμβαίνει αυτό που λέει ο διευθυντής γιατρός πώς η διευθύντρια της νοσηλευτικής και η διοίκηση άφηναν την νοσηλεύτρια εκεί όταν γνώριζαν ότι σε πολλές περιπτώσεις θα είναι μόνη της στην κλινική».

Όταν την περασμένη Δευτέρα η 38χρονη μητέρα έκανε εισαγωγή στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για να γεννήσει καθώς είχε μπει στον μήνα της, έμεινε επί 1,5 ώρα μόνη της με αφόρητους πόνους και αιμορραγία. Είχε ζητήσει από τη νοσηλεύτρια που βρισκόταν στο τμήμα γυναικολογικής να φωνάξει την γιατρό της, κάτι που όπως φαίνεται τελικά δεν συνέβη».

«Έχουμε μάθει ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν πού υπάρχουν οι ευθύνες. Όμως είναι σαφές ότι το πρόβλημα υπάρχει στην υποστελέχωση της κλινικής καθότι στελεχώνεται από μία μαία και μία νοσηλεύτρια, η οποία δεν έκανε σωστή εκτίμηση της επίτοκου γυναίκας και του εμβρύου παρότι η ίδια έλεγε ότι αντιμετωπίζει πόνους», προσθέτει ο κ. Γιαννάκος.

Η μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του εμβρύου ενώ παράλληλα διενεργείται νεκροτομή για να διαλευκανθούν τα αίτια θανάτου.

Για το τραγικό περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ και έχει ζητηθεί η άμεση απομάκρυνση της νοσηλεύτριας που εμπλέκεται στο συμβάν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις