Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γεωργαντάς: Μόνο για προσωπική χρήση το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Γεωργαντάς: Μόνο για προσωπική χρήση το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού
Φωτογραφία αρχείου

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το άνοιγμα της αγοράς αλλά και τις κατηγορίες ανθρώπων που παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού μίλησε στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι κάποιος μπορεί να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού αν έχει κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου, ωστόσο όπως είπε αυτό είναι για προσωπική χρήση και μόνο. Σημείωσε παράλληλα, ότι «συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα παρά την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού»

Όπως είπε στην ΕΕ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση με ένα αντικείμενο, να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να αποφεύγεται η διαδικασία με τα τεστ και την καραντίνα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα παίρνουν σειρά όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα με υψηλό κίνδυνο νόσησης, ανεξαρτήτου ηλικίας, καθώς και η ηλικιακή ομάδα των 70 – 75 ετών.

Μιλώντας για το άνοιγμα της αγοράς και αν θα υπάρξουν περιορισμοί μέσω του sms, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως «προσπαθούμε να διευκολύνουμε την ανάγκη με κάποιο τρόπο η αγορά να λειτουργήσει», ωστόσο αυτό θα γίνει μετά από την εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η περίπτωση ώστε να υποστηριχτεί τεχνικά το άνοιγμα της αγοράς.

Ακούστε όσα είπε στον ΑΝΤ1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις