Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Γεωργιάδης: «Και ολικό lockdown αν χρειαστεί»

Γεωργιάδης: «Και ολικό lockdown αν χρειαστεί»

Ακόμα και ολικό lockdown αν χρεαστεί θα επιβληθεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης. Μάλιστα είπε ότι ζητήθηκε να μπει φραγή στα sms αλλά οι εταιρείες αρνήθηκαν.

Την τακτική του ακορντεόν θα ακολουθεί η κυβέρνηση όταν και αν χρειάζεται και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι το 70% της επικράτειας στο λιανικό εμπόριο λειτουργεί, ενώ στις κόκκινες περιοχές το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με παράδοση εκτός και εντός, αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά. 

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού» εξήγησε ο υπουργός.

Περιγράφοντας την κατάσταση είπε: «η αύξηση των κρουσμάτων είναι διακριτή, αλλά όχι τραγική, το ΕΣΥ αντέχει ακόμα, οι κλίνες ΜΕΘ απελευθερώνονται περισσότερο, οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες, αυτό που μας απασχολεί είναι η μετάλλαξη. Πήραμε προληπτικά και «κοκκίνισε» η Αττική για να μελετηθεί η μετάλλαξη από τους επιστήμονες». 

Ο κ. Γεωργιάδης είπε και κάτι άλλο που δεν ήταν τόσο γνωστό. Aποκάλυψε ότι το υπουργείο ζήτησε να μπει φραγή στο SMS για τις μετακινήσεις, άλλα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υπό τον φόβο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, και με κίνδυνο για αγωγές πολιτών, αρνούνται να το κάνουν.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις