Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Γεώργιος Παπαδόπουλος: Οι ισχυρισμοί του βιογράφου του για τη βίλα στην Πάρνηθα

Γεώργιος Παπαδόπουλος: Οι ισχυρισμοί του βιογράφου του για τη βίλα στην Πάρνηθα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι συζητήσεις για τη βίλα στην Πάρνηθα είναι διαχρονικές. Ο δικτάτορας Γιώργος Παπαδόπουλος είχε αρχίσει να την κατασκευάζει μετά το πραξικόπημα…

Η βίλα στην Πάρνηθα μαγνητίζει το ενδιαφέρον περαστικών από το σημείο, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται εδώ και 5 δεκαετίες. Ήταν ένα ακόμα εξοχικό του δικτάτορα ή είχε κάτι άλλο στο μυαλό του; Ο βιογράφος του υποστηρίζει την δεύτερη εκδοχή. Τονίζει πως στις σκέψεις του πραξικοπηματία, ήταν η δημιουργία ενός καταφυγίου, που θα μπορούσε να προστατέψει τα μέλη της κυβέρνησής του, ακόμα και σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Εκείνη την εποχή άλλωστε, οι φόβοι για πυρηνικό ολοκαύτωμα από την κόντρα ΗΠΑ – ΕΣΣΔ απασχολούσε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η ομάδα Up Stories παρουσιάζει την ιστορία της περίφημης Βίλας του Γεώργιου Παπαδόπουλου που βρίσκεται σε μια από τις κορυφές της Πάρνηθας. Πρόσφατα ο βιογράφος του Γεωργίου Παπαδόπουλου, Μάνος Ν. Χατζηδάκης με επιστολή του προς τον Τύπο ανέτρεψε αυτό που όλοι πιστεύαν μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο οίκημα.

Σύμφωνα με λεγόμενα του κυρίου Χατζηδάκη το συγκεκριμένο οίκημα δεν φτιάχτηκε με σκοπό να αποτελέσει ακόμα μια εξοχική κατοικία του δικτάτορα αλλά ως καταφύγιο για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας ακόμα και σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου που εκείνη την εποχή πλανιόταν ως απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα λόγω του “Ψυχρού πολέμου” ανάμεσα στις ΗΠΑ και την τότε Σοβιετική Ένωση.

Στην επιστολή του δε γίνεται αναφορά σε υπόγειες στοές και μυστικές εγκαταστάσεις. Η ομάδα Up Stories με χρήση Drone έκανε αυτοψία στο σημείο το οποίο σημειωτέον παραμένει αποκλεισμένο για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε πεζοπόρους και ποδηλάτες οι οποίοι πρέπει να διανύσουν μια απόσταση 6,5 χιλιομέτρων από το Φυτώριο της Πάρνηθας έως το οίκημα και άλλα τόσα για την επιστροφή τους διανύοντας μια απαιτητική ανηφορική διαδρομή.

Αυτό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά είναι ένα μυστηριώδες δίκτυο υπόγειων εγκαταστάσεων που συνδέονται μεταξύ τους. Δείτε το βίντεο και μάθετε όλη την ιστορία της περίφημης Βίλας Παπαδόπουλου για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις