Παρασκευή, 24 Μαΐ
28oC Αθήνα

Γέρακας: Συνελήφθη 66χρονος που είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία – Πάνω από 5.500.000 ευρώ τα παράνομα κέρδη

Γέρακας: Συνελήφθη 66χρονος που είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία – Πάνω από 5.500.000 ευρώ τα παράνομα κέρδη

Συνελήφθη, σήμερα (27.11.2023) το πρωί στον Γέρακα 66χρονος ο οποίος είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία, αλλά ήταν «εξαφανισμένος».

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερων αναζητήσεων της ΕΛΑΣ συνελήφθη στο Γέρακα ο 66χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινής κάθειρξης 5 ετών για το αδίκημα της συνέργειας σε πλαστογραφία με χρήση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 66χρονος από κοινού με συνεργούς και έχοντας την ιδιότητα του προσωπικού τραπεζίτη ελβετικής τραπεζικής εταιρείας στη χώρα μας, κατάρτισε πλαστά έγγραφα κατάλληλα για την ένταξη της εν λόγω εταιρείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κρατικών επιχορηγήσεων.

Το παράνομο όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα υπερέβη τις 5.600.000 ευρώ, τα οποία εισέπραξε η εταιρεία ως προκαταβολή από το Ελληνικό κράτος.

Όπως επισημάνεται από την Αστυνομία ο 66χρονος που συνελήφθη στο Γέρακα έχει απασχολήσει τις αρχές κατ’ επανάληψη για υποθέσεις πλαστογραφίας, απάτης και παραβάσεις νομοθεσίας περί επιταγών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις