Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη self test σε 900.000 εργαζόμενους

Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη self test σε 900.000 εργαζόμενους

Την Πέμπτη ξεκινά η διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων self test σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη

«Είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα. Έχουμε στην διάθεσή μας όπλα όπως ο εμβολιασμός και τα self test. Μέσα στην εβδομάδα, από την Πέμπτη θα διατεθούν self test και σε άλλες κατηγορίες πολιτών σε 900.000 εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι αποδεικνύεται από τα πρώτα στοιχεία ότι τα self test στα σχολεία είναι αποτελεσματικά καθώς σε ποσοστό πάνω από 90% επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικά τα δείγματα. Αυτό δείχνει ότι τα self test έχουν πολύ υψηλή ακρίβεια. Είπε ακόμα ότι τον Μάϊο θα έχουν γίνει 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί. 
Ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μην διστάζουν και να πάνε να εμβολιαστούν. Στο ερώτημα για τα φαινόμενα συνωστισμού είπε ότι έλεγχοι γίνονται αλλά θα πρέπει και οι νεότερης ηλικίας πολίτες που αισθάνονται άτρωτοι να είναι προσεκτικοί. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις