Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Γεράσιμος Χουλιάρας για σεισμό στο Μαρούσι: Έγινε κάτω από τα πόδια μας

Σεισμός στην Αθήνα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας για το σεισμό των 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο το Μαρούσι κοντά στο ΟΑΚΑ. Υπενθυμίζεται πως ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Αττική, καθώς είχε μικρό εστιακό βάθος. 

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, αρχικά μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για τον σεισμό και είπε πως: «Είναι συνηθισμένα τα τριάρια (σ.σ. Ρίχτερ) από το Μαρούσι. Έχουμε μικρές δονήσεις συχνά. Είχαμε μια δόνηση μεμονωμένη. Είναι ένα μικρό ρήγμα που σε τακτικά χρονικά διαστήματα μας δίνει τέτοια μεγέθη».

Όπως είπε το δυναμικό του είναι μικρό και δεν μπορεί να επηρεάσει άλλα ρήγματα.

Μιλώντας λίγο αργότερα στην τηλεόραση του Open επισήμανε πως: «Ήταν μία συνηθισμένη μικρή δόνηση, μόλις 2,9 Ρίχτερ, αλλά πάρα πολύ κοντά σε σπίτια, στην πρωτεύουσα της χώρας, γι’ αυτό και δημιούργησε τόση ανησυχία. Είχε μικρό εστιακό βάθος, περίπου στα 9 χιλιόμετρα, άρα σημειώθηκε κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας. Εγώ ήμουν στην Κυψέλη την ώρα του σεισμού και αρχικά νόμισα ότι ήταν πολύ μεγαλύτερος, πάνω από 4 με 4,5 Ρίχτερ αλλά ήμουν πολύ κοντά και έκανα λάθος».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις