Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γερμανία: Καραντίνα 10 ημερών για ανεμβολίαστους επιβάτες από την Ελλάδα

Τράπεζα της Ελλάδος: Άλμα στις τουριστικές εισπράξεις στο επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου του 2021

Προς καραντίνα φαίνεται πως οδηγείται και η Γερμανία, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα. Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, έκανε λόγο για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου γενικού lockdown. 

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ περιέγραψε με γλαφυρά χρώματα όλα όσα συμβαίνουν στην Γερμανία, καθώς ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται από κρατίδιο σε κρατίδιο για να βρουν άδειο κρεβάτι νοσοκομείου.

Η Γερμανία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει το lockdown και έχει επιβάλλει μια σειρά από νέα μέτρα. Έτσι όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα (και άλλες χώρες) προς τη Γερμανία, από την Κυριακή θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open στη Γερμανία.

 

Συγκεκριμένα, σε καραντίνα δέκα ημερών θα μπαίνουν όσοι δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού και αξιολογούνται ως υψηλού κινδύνου:

  • Ελλάδα
  • Ολλανδία
  • Βέλγιο
  • Ιρλανδία

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η 10ήμερη καραντίνα θα μπορεί να λήξει στις πέντε ημέρες εφόσον προηγηθεί αρνητικό τεστ για κορονοϊό.

Ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ. Επιπλέον, όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

Σημειώνεται πως το Βερολίνο πριν από μερικά 24ωρα είχε τονίσει ότι θα εκδοθούν οι σχετικές ταξιδιωτικές οδηγίες για περιορισμούς από τουρίστες χωρών όπως η Σουηδία, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Λετονία, η Νορβηγία αλλά και ο Καναδάς.

Τέλος, από τις 8 Νοεμβρίου, η Ιταλία, η Πορτογαλία και σχεδόν ολόκληρη η Δανία είχαν ήδη ταξινομηθεί ως χώρες υψηλού κινδύνου μεταξύ άλλων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις