Ελλάδα

Γερμανική εφημερίδα: Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου στην Ελλάδα”

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση φιλοξενεί ένα δημοσίευμα με το οποίο ουσιαστικά ανοίγει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Με τίτλο “Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου”, το άρθρο αναφέρεται στα χρήματα που χρωστά η Γερμανία προς την Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ηθική πλευρά του θέματος για τη χώρα που στην ουσία αποτελεί την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στο άρθρο το οποίο υπογράφουν δύο δημοσιογράφοι ένας εκ των οποίων από το όνομα φαίνεται πως είναι ελληνίδα, δείχνει τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στο πώς οι Έλληνες αντιμετωπίζουν σαν εθνικό ήρωα τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Μάλιστα, και οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων φιλοξενούνται στο άρθρο με τον έλληνα υπουργό να διαβεβαιώνει πως το θέμα υπάρχει και θα κλείσει με το δίκαιο να θριαμβεύει.

Στο κείμενο στην ουσία οι αρθρογράφοι προτρέπουν τη Γερμανία να δείξει καλοσύνη και να παραιτηθεί ενδεχομένως από κάποια χρήματα τα οποία οφείλει η Ελλάδα προς τη χώρα από τις δανειακές συμβάσεις του μηχανισμού διάσωσης, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό μπορεί να συμβεί έτσι κι αλλιώς καθώς η Ελλάδα μπορεί να μην μπορεί να τα επιτρέψει.

Το άρθρο αφήνει σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ πως αναδεικνύει το θέμα για να εισπράξει πολιτικά οφέλη σημειώνοντας πως για αυτό το λόγο προσπαθεί και η κυβέρνηση να δείξει πως κινητοποιείται σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις απόρρητες εκθέσεις για το θέμα αλλά υπάρχουν δύο σημεία που έχουν ήδη αναφερθεί! Το πρώτο είναι πως η Ελλάδα ουδέποτε έλαβε μία δεκάρα αποζημίωση από τη Γερμανία και το δεύτερο πως η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι γερμανικές αποζημιώσεις σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ

Αβραμόπουλος: Το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων άνοιξε για να κλείσει! – Τσίπρας: Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός

Φέρτε τις αποζημιώσεις και τα υποβρύχια! Οι Γερμανοί και το “χρέος” των τριών υποβρυχίων

Το γερμανικό πλιάτσικο αρχαιοτήτων στην κατοχή! Ο Γ.Λεκάκης αποκαλύπτει με ντοκουμέντα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρώην αστυνομικός και TikToker συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης – Στο παρελθόν είχε βραβευτεί από την υπηρεσία του
Ο πρώην ένστολος φέρεται να είναι και εκείνος που οδηγούσε το σπορ αυτοκίνητο γνωστού επιχειρηματία τον περασμένο Απρίλιο στη Λεωφόρο Συγγρού με υπερβολική ταχύτητα
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Νάξος: Ασφάλισαν με συρματόπλεγμα την Πορτάρα μετά το περιστατικό με τον τουρίστα που σήκωσε αρχαίο μάρμαρο
Αν και η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος έγινε για να σταματήσει ο βανδαλισμός, πολλοί τουρίστες αλλά και κάτοικοι αντιδρούν λέγοντας πως υποβαθμίζεται αισθητικά το μνημείο
Πορτάρα
1
Ετοιμαζόταν να φύγει από την Ελλάδα αφού «ξεφορτώθηκε» την 3χρονη στο Παλαιό Φάληρο - Με... κουλούρι στα χέρια η 32χρονη πηγαίνοντας στα δικαστήρια
Ατάραχη εξακολουθεί να εμφανίζεται η μητέρα του άτυχου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό την περασμένη εβδομάδα στην παραλία Έδεμ
Η 32χρονη στα δικαστήρια
4