Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Για κατασκοπεία οι Έλληνες στρατιωτικοί” λένε ΜΜΕ στην Τουρκία! [vid]

Έλληνες στρατιωτικοί Τουρκία

Την δική του σημασία έχει το πώς τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν το ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στην Τουρκία. Η κατασκοπεία και οι… οκτώ.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο την Πέμπτη, 01.03.2018, βρίσκονται για τρίτη μέρα στα χέρια των τουρκικών Αρχών και ζουν τον δικό τους Γολγοθά. Μαζί και οι οικογένειές τους, που από την μία στιγμή στην άλλη έμαθαν ότι τα παιδιά τους συνελήφθησαν στην Τουρκία!

Πώς αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία το ζήτημα όμως;

Για κατασκοπεία μιλούν ΜΜΕ στην Τουρκία!

Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πώς “παίζουν” το συγκεκριμένο θέμα τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία. Τα οποία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, άργησαν… χαρακτηριστικά να μεταδώσουν την είδηση.

Και μόνο αυτό έχει την σημασία του. Διότι σε άλλες περτιπτώσεις… τρέχουν να μεταδώσουν και το παραμικρό. Το οποίο πολλές φορές είναι τίποτα περιοσσότερο από προπαγάνδα.

Όταν, ωστόσο, “έπαιξαν” το θέμα, πολλά από τα ΜΜΕ έκαναν και κάποιους… συσχετισμούς. Δηλαδή συνέδεσαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και την σύλληψή τους, με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζητά… επισταμένως ο Ερντογάν σε κάθε ευκαιρία.

Δεν αναφέρουν ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί πρέπει να παραμείνουν στην Τουρκία. Απλά στο… τέλος των ρεπορτάζ, “υπενθυμίζουν” την υπόθεση των οκτώ Τούρκων. Με ό, τι αυτό συνεπάγεται…

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της τουρκικής yenisafak.com, η οποία κάνει λόγο για υποψία κατασκοπείας στα σύνορα! Αλλά και πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν καταγεγραμμένες εικόνες στα κινητά τους τηλέφωνα.

Δείτε το δημοσίευμα

Έλληνες στρατιωτικοί Τουρκία

Η εφημερίδα Turkiye, από την πλευρά της, αναφέρει: “Σαστισμένοι οι Έλληνες στρατιωτικοί. Η Ελλάδα που δεν έδωσε τους οκτώ πραξικοπηματίες, τώρα ζητά την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών“.

Τέλος, υπάρχουν και μέσα στην Τουρκία όπως η εφημερίδα Star, που αναφέρει απλά πως οι Έλληνες στρατιωτικοί “ξεπέρασαν τα σύνορα”.

Δείτε τα βίντεο

Εδώ, πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν αντιμετωπίζουν την κατηγορία της καστακοπείας, αλλά μόνο αυτή της παράνομης εισόδου στην Τουρκία.

Συνεπώς έχει την σημασία του που ακόμη και σήμερα, 03.03.2018, μερικά τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να μιλούν για κατασκοπεία…

Με πληροφορίες από: ΣΚΑΪ, Ant1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις