Ελλάδα

Για πρώτη φορά σύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας!

Σε ένα σημαντικό βήμα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του προχωρά ο ΟΑΣΑ. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία και οι αλλαγές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την εφαρμογή της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο ΟΑΣΑ προμηθεύεται 92 λεωφορεία σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Πώς θα αλλάξουν τα ηλεκτρικά λεωφορεία το “πρόσωπο” της πρωτεύουσας.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία και οι… γνώμες

Σήμερα, δημοσιεύθηκε η ανοιχτή πρόσκληση για σχόλια επί των τεχνικών προδιαγραφών των νέων λεωφορείων, κάτι το οποίο αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

[read4more]

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, δεδομένου ότι ο τελευταίος διαγωνισμός για την προμήθεια λεωφορείων προκηρύχτηκε το 2005» σχολίασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιάννης Σκουμπούρης, υπογραμμίζοντας ότι για τη χρηματοδότηση των λεωφορείων έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

«Η ανανέωση του στόλου οχημάτων θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην προμήθεια περιλαμβάνονται και 12 σύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία». Αυτό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού.

Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ θα προκηρύξει ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση είκοσι λεωφορείων 12 μέτρων, εξήντα αρθρωτών λεωφορείων 18 μέτρων και δώδεκα ηλεκτρικών λεωφορείων 12 μέτρων.

Τα αστικά λεωφορεία θα είναι σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO VI, σύγχρονης αισθητικής εμφάνισης και κατασκευής, με υψηλό βαθμό άνεσης και ασφάλειας για τους επιβάτες.

Παράλληλα, θα έχουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα είναι σύμφωνα με τους όρους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πριν 15 ημέρες υπήρξε προειδοποίηση κατάρρευσης» της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα - Δεν έγιναν εργασίες λόγω υψηλού κόστους
Αρμόδιοι τεχνικοί είχαν συστήσει στους μηχανικούς της νέας πολυκατοικίας να ρίξουν εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, διότι υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης του χώματος της διπλανής πολυκατοικίας
πετράλωνα
Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ένας νεκρός και «βροχή» μηνυμάτων του 112 - Μία εγκαυματίας στο Ιπποκράτειο και εκκένωση του χωριού Λητή
Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο, προσπαθώντας να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, η οποία πλησίαζε επικίνδυνα προς το χωριό Λητή - Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα
Φωτιά στο Δερβένι Ωραιοκάστρου: Ένας νεκρός και «βροχή» μηνυμάτων του 112 – Μία εγκαυματίας στο Ιπποκράτειο
11