Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Για τι φημίζεται η Φλώρινα: Ο ποταμός Σακουλέβας, η πιπεριά Φλωρίνης και τα μουσεία

Για τι φημίζεται η Φλώρινα: Ο ποταμός Σακουλέβας, η πιπεριά Φλωρίνης και τα μουσεία

Για τι φημίζεται η Φλώρινα; Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων είναι οι πιπεριές Φλωρίνης. Εννοείται πως η πόλη δεν είναι μόνο αυτό – αλλά φυσικά είναι και αυτό.

Ας το ξεκινήσουμε λίγο διαφορετικά. Αρχικά, η Φλώρινα δεν είναι ένα από τα ταξίδια που στήνεις στο πόδι. Η πόλη της Μακεδονίας έχει πολλά να σου προσφέρει αλλά θα πρέπει να οργανώσεις την εκδρομή ώστε να βιώσεις όλα τα καλά της ευρύτερης περιοχής.

Για να φτάσεις στη Φλώρινα από την Αθήνα, θα πρέπει να διανύσεις μια απόσταση 530 χιλιομέτρων σε ένα ταξίδι που θα έχει διάρκεια 6 ωρών και 30 λεπτών.

Υπάρχει και η εναλλακτική: αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Μακεδονία και από εκεί με το αυτοκίνητο πρέπει να καλύψεις τα περίπου 200 χιλιόμετρα – με τη διάρκεια να υπολογίζεται σε κάτι περισσότερο από δύο ώρες. Αφού έφτασες στον προορισμό σου, ας δούμε για τι φημίζεται η Φλώρινα;

Ο ποταμός Σακουλέβας λέγεται και «ποταμός του χειμώνα» γιατί τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου έχει το περισσότερο νερό, ενώ το καλοκαίρι στερεύει. Πηγάζει από το όρος Βαρνούντας και στο μεγαλύτερο μήκος του ρέει στο νομό Φλώρινας.

Το ποτάμι, όπως σε κάθε μικρή ή μεγάλη πόλη που υπάρχει ποτάμι, είναι σήμα κατατεθέν. Ο Σακουλέβας προσφέρεται για όμορφες βόλτες αλλά και για ν’ απολαύσει ο ταξιδιώτης τον καφέ του μαζεύοντας πανέμορφες εικόνες.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις