Ελλάδα

Γιαμαρέλλου: «34 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα»! 133 συνολικά τα επιβεβαιωμένα

Στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, η Ελένη Γιαμαρέλλου αποκάλυψε πως τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι 34!

Εξακολουθεί να εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην χώρα μας! Με βάση τα όσα είπε η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου το απόγευμα της Πέμπτης, 12.03.2020, στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 34!

Η αποκάλυψη για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στον “αέρα” του Mega

Συνολικά, λοιπόν, η χώρα μας μετρά 133 συνολικά κρούσματα. Μεταξύ αυτών, 10 είναι “ορφανά”. Δηλαδή δεν ανήκουν στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον των κρουσμάτων που γνωρίζαμε εξαρχής.

Η κα Γιαμαρέλλου είναι μέλος της Επιτροπής που συνεδριάζει καθημερινά και παίρνει τις σχετικές αποφάσεις για την κρίση του κορονοϊού.

Click4more: Μεγάλη προσοχή στα γυμναστήρια! Μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού

Η ίδια αποκάλυψε πως τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα είναι ήπια, ενώ τόνισε πως “πρέπει να προλάβουμε”.

Ξεκαθάρισε πως η πρόληψη είναι υψίστης σημασίας, αναφερόμενη στο τεστ για τον κορονοϊό, δηλώνοντας πως αν υπάρξει επαφή με κάποιον που νοσεί από τον ιό, το πρώτο βήμα είναι να μείνουμε σπίτι μας για 14 ημέρες.

Δείτε όσα αποκάλυψε για τα νέα κρούσματα κορονοϊού

“Θέλαμε το κλείσιμο των σχολείων μετά τα κρούσματα κορονοϊού”

“Είναι ασυμπτωματικοί φορείς τα παιδιά, αλλά εξίσου επικίνδυνα”, τόνισε στην συνέχεια, τονίζοντας πως η απόφαση για το γενικό “λουκέτο” των σχολείων ήρθε με γνώμονα τον μεγάλο στόχο να μην υπάρξει απότομη και ραγδαία διασπορά της νόσου.

Σε κρίσιμη κατάσταση ένα από τα κρούσματα κορονοϊού

ΕΝ τω μεταξύ, κρίσιμη είναι η κατάσταση του 53χρονου από την Καστοριά, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Την ίδια ώρα, σοβαρή είναι και η κατάσταση του 50χρονου που έφτασε το βράδυ της Τετάρτης (11/03) στο ΑΧΕΠΑ, επίσης από Καστοριά.

Click4more: Γρίπη: Έφτασαν τους 90 οι νεκροί! Έξι θάνατοι μέσα σε μια εβδομάδα

Και τα δύο κρούσματα, παρά το μικρό της ηλικίας τους, έχουν βεβαρυμμένο ιστορικό υγείας. Ο 53χρονος έχει περάσει πνευμονία, ενώ ο 50χρονος βρίσκεται ανάμεσα στους πολίτες της Καστοριάς που ταξίδεψαν στην Ιταλία, προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον ιό μένοντας σπίτι τους, αλλά τελικά ο κορωνοϊός τους «χτύπησε» με σοβαρά συμπτώματα.

Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται οχτώ ασθενείς με κορωνοϊό, με τους έξι εξ αυτών να είναι καλά στην υγεία τους και σε μερικές μέρες να αναμένεται να πάρουν και εξιτήριο.

Την ίδια ώρα, το κρούσμα μηδέν, η μητέρα με το παιδί της, αναμένεται να βγουν από το νοσοκομείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς πέρασαν τον κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα γρίπης.

Πηγή: Live News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάτρα: Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας σε σπίτι συνταξιούχου μαιευτήρα μετά από έφοδο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 83χρονο και κατέσχεσαν ψηφιακό υλικό που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σχετίζεται με παιδική πορνογραφία
Παιδί
FT: Γιώργος Προκοπίου, ο Έλληνας εφοπλιστής που δεν λογαριάζει τους πυραύλους και τα drones στα Στενά του Ορμούζ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η πλειονότητα των πλοιοκτητών αποφεύγει τα Στενά του Ορμούζ εξαιτίας της σύγκρουσης με το Ιράν, η ναυτιλιακή εταιρεία Dynacom Tankers του Έλληνα εφοπλιστή συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον κρίσιμο αυτό θαλάσσιο διάδρομο
Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου 11
Θρίλερ στη ΓΑΔΑ: Συνελήφθη 48χρονος Σουδανός που απειλούσε με χειροβομβίδα στα χέρια και είχε άλλες δύο στο σακίδιο – Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης
Ο Σουδανός ήταν παλιός γνώριμος των αρχών καθώς ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά - Πώς τον συνέλαβαν
Η τσάντα στην οποία βρέθηκαν οι δύο χειροβομβίδες
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
24