Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιαμαρέλλου: Το μερικό άνοιγμα της αγοράς μπορεί να φέρει κρούσματα

Γιαμαρέλλου: Το μερικό άνοιγμα της αγοράς μπορεί να φέρει κρούσματα

Ωστόσο σύμφωνα με την κυρία Γιαμαρέλλου, τα κρούσματα θα είναι τόσα που να μπορούν να “μαζευτούν¨…

Αυτά είπε στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο η Ελένη Γιαμαρέλλου, Λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων που συμβουλεύεται η κυβέρνηση..

Αποκάλυψε ότι στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της επιτροπής, που διήρκησε πέντε ώρες, άπαντες εμφανίστηκαν προβληματισμένοι.

«Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να νιώσει Χριστούγεννα κι όταν του τα στερείς όλα και λες οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί είναι πάρα πολλοί, τα ενεργά κρούσματα είναι πάρα πολλά… Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Είναι μια ισορροπία εξαιρετικά δύσκολη. Αν τα ανοίγαμε όλα θα βλέπαμε μια τρομακτική διασπορά με τη μορφή του τρίτου κύματος», σημείωσε.

Μικρό “άνοιγμα” με επιπλέον κρούσματα – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Η ίδια τόνισε ότι τα κρούσματα που θα φέρει αυτό το μικρό άνοιγμα της αγοράς, θα είναι τόσα που να μπορούν να “μαζευτούν”. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μπορεί να φέρουν κρούσματα, αλλά όχι εκείνα που δεν μπορούν να μαζευτούν. Γιατί αν τα αφήσεις τελείως ελεύθερα, μετά η κατάσταση θα είναι τραγική».

Όσο τώρα, το πόσο θα επηρεαστεί από τα κρούσματα αυτά, το άνοιγμα των σχολείων, η κυρία Γιαμαρέλλου απάντησε:

“Το θέμα των σχολείων είναι διαφορετικό. Τα δημοτικά και στις χώρες που έχουν πολύ μεγάλα προβλήματα, τα σχολεία δεν έκλεισαν. Αν συμβεί κάτι έξτρα, θα το κουβεντιάσουμε στην επιτροπή. Η προοπτική είναι ότι τα δημοτικά σίγουρα θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου. Αλλά βέβαια όλα θα ζυγιστούν. Ο σκοπός μας είναι να γλιτώσουμε ένα τρίτο κύμα καθώς πηγαίνουν για τους εμβολιασμούς”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις