Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γιαμαρέλλου: «Υπάρχουν διαφόρων ειδών lockdown – Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα»

Γιαμαρέλλου: «Υπάρχουν διαφόρων ειδών lockdown – Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα»

Τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας παραμένουν σε επικίνδυνα επίπεδα με την καθηγήτρια παθολογίας ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου να χτυπά εκ νέου το καμπανάκι και να μην αποκλείει το ενδεχόμενο lockdown.

«Κάθε μέρα αυξάνονται τα κρούσματα. Είμαστε ακόμα στο πορτοκαλί, όχι στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού. Διερωτόμαστε αν είναι το δεύτερο κύμα του ιού ή η συνέχεια του πρώτου. Τουλάχιστον για την Αττική χτες τα 2/3 ήταν κρούσματα από αυτά που η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη και δείχνει ότι υπάρχει διασπορά. Το να φοράμε την μάσκα είναι θέμα αλληλεγγύης και το να κρατάμε τις αποστάσεις και να πλένουμε συχνά τα χέρια μας», τόνισε η κ. Γιαμαρέλλου μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, η ίδια τόνισε «Να δούμε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν διαφόρων ειδών lockdown. Τοπικά, ηλικιακά, μετακίνηση με τη χρήση sms. Δεν θέλουμε γενικευμένο lockdown, ούτε να καταρρεύσει το σύστημα υγείας».

Η κ. Γιαμαρέλλου έκλεισε με μία ευχάριστη είδηση: «Δημοσιεύτηκε ένα άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό, όπου ερευνητές του Χάρβαρντ λένε ότι αυτοί που είχαν εμβολιαστεί για την γρίπη τον περασμένο χειμώνα και την άνοιξη, σε ποσοστό περίπου 20% δεν μπήκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας όταν κόλλησαν κορoνοϊό και δεν διασωληνώθηκαν».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις