Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Γιάννα Αγγελοπούλου: Με γνώση του παρελθόντος, ενωμένοι προχωρούμε στο μέλλον

Γιάννα Αγγελοπούλου: Με γνώση του παρελθόντος, ενωμένοι προχωρούμε στο μέλλον

«Η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης είναι η ασφαλέστερη εγγύηση για συνέχεια με ταυτότητα και προοπτική» τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης «Ντρέδες: Στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Για την προσφορά των Ντρέδων στην Επανάσταση του 1821 και τα μηνύματα του αγώνα τους για τη σύγχρονη εποχή μίλησαν ακόμη, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης κ.α. 

«Η ιστορία τους είναι δείκτης πορείας για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος. «Όσο είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Λαλούσης.

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, την Περιφέρεια Πελλοπονήσου Π.Ε. Μεσσηνίας, την Πρεσβεία του Παναμά, το Δήμο Ζαχάρως, το Δήμο Καλαμάτας, το Δήμο Πύλου – Νέστορος, το Δήμο Οιχαλίας, το Δήμο Τριφυλίας, τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, τους Τριφύλιους Δυτικής Αττικής και την Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις