Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γιάννης Μάρκου: «Οι κάμερες έχουν καταγράψει τον δράστη» λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος του επιχειρηματία

Γιάννης Μάρκου: «Οι κάμερες έχουν καταγράψει τον δράστη» λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος του επιχειρηματία

Για την αιματηρή επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μάρκου, σε καντίνα στην Βαρυμπόμπη τα ξημερώματα της Παρασκευής (28.10.2022), μίλησε στο newsit.gr ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαρακάκης, επιβεβαιώνοντας ότι ο 58χρονος επιχειρηματίας έχει διαφύγει τον κίνδυνο. 

«Ξέρουμε ποιος είναι ο δράστης και είναι σεσημασμένος» είπε στο newsit.gr ο δικηγόρος του Γιάννη Μάρκου, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε καμία συμπλοκή με τον 26χρονο, ο οποίος κατάφερε 15 μαχαιριές στον 58χρονο επιχειρηματία ενώ βρισκόντουσαν σε καντίνα στην Βαρυμπόμπη. «Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει εμένα είναι να γίνει ανάλυση του οπτικού υλικού που υπάρχει και από το κατάστημα που έγινε το περιστατικό, αλλά και στο μπαρ που βρισκόντουσαν μία ώρα πριν» είπε ο Γιάννης Μαρακάκης.

«Στο μπαρ δεν υπήρχε καμιά συμπλοκή μεταξύ του 26χρονου και του εντολέα μου» πρόσθεσε ο δικηγόρος του 58χρονου επιχειρηματία. «Στο μπαρ ο 26χρονος ήταν με τον 20χρονο, άλλους δύο και μια κοπέλα. Αλλά στην καντίνα φαίνεται ότι είχαν πάει μόνο οι δυο τους, ο 20χρονος και ο 26χρονος» ανέφερε ο Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο newsit.gr. 

«Παρέκαμψε δέκα άτομα και μπήκε προκλητικά μπροστά του»

«Ο δράστης όταν έφτασε στην καντίνα, παρέκαμψε δέκα άτομα που βρίσκονταν στην ουρά, ίσως να ήταν και περισσότεροι, ήταν πολύς κόσμος και πήγε πολύ προκλητικά και μπήκε μπροστά στον Γιάννη. Ο κόσμος άρχισε να γκρινιάζει, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι» είπε ο δικηγόρος του 58χρονου επιχειρηματία. 

Άφαντος ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον Γιάννη Μάρκου – Άγνωστο και το κίνητρο της επίθεσης στη Βαρυμπόμπη

«Ο Γιάννης τον ρώτησε: “Για ποιον λόγο ήρθες μπροστά; Αφού είμαστε όλοι οι υπόλοιποι πίσω”, αλλά τον ρώτησε ευγενικά και σε επίπεδο χαβαλέ θα λέγαμε, δεν ήταν εριστικός» είπε ο Γιάννης Μαρακάκης. «Με το που του απηύθυνε τον λόγο ο Γιάννης, ο 26χρονος έγινε πάρα πολύ εριστικός. Άρχισε και ωρυόταν και να ουρλιάζει. Απώθησε το θύμα με τα χέρια, τον απώθησε πίσω ο Γιάννης και μετά ο 26χρονος έβγαλε μαχαίρι» πρόσθεσε.

«Τον τράβηξε σε ένα σημείο που δεν φαινόταν πολύ καλά»

Και συνέχισε: «Οι δυο φίλοι του θύματος που ήταν εκεί μαζί του ούτε και εκείνοι κατάλαβαν πολύ γρήγορα τι έγινε καλα-καλα γιατί έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε ταχύτατα και ο 26χρονος τράβηξε τον Γιάννη σε ένα σημείο που δεν φαινόταν πολύ καλά. Τον έβγαλε από την ουρά και τον τράβηξε λίγο πιο έξω, σε ένα σημείο που κάποια στιγμή φαινόταν σκυφτός ο Γιάννης χωρίς όμως να φαίνεται ότι δέχεται μαχαιριές. Δεν πρόλαβαν να επέμβουν». 

Μιλώντας στο newsit.gr, o Γιάννης Μαρακάκης είπε επίσης ότι ο 58χρονος επιχειρηματίας θα υποβληθεί και σε αλλά χειρουργεία, πιθανώς και σήμερα το βράδυ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος μαχαίρωσε με μανία τον Γιάννη Μάρκου ενώ βρισκόντουσαν σε καντίνα στην Βαρυμπόμπη και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο 58χρονος επιχειρηματίας δέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, 15 μαχαιριές, στο σώμα, το χέρι και το πόδι και ένα από τα χτυπήματα είναι στη μηριαία αρτηρία.

Ο 58χρονος επιχειρηματίας μέχρι στιγμής έχει κάνει τρία χειρουργεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές εξετάζουν την πιθανότητα ο 58χρονος επιχειρηματίας και ο νεαρός να διασκέδασαν στο ίδιο μπαράκι και για κάποιο λόγο να τον ακολούθησαν έως την καντίνα. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις