Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου: 1.000 με 1.500 κρούσματα σε 800.000 self test μαθητών

Γιάννης Οικονόμου: 1.000 με 1.500 κρούσματα σε 800.000 self test μαθητών

Επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές στα θρανία τους με self test, μάσκες και αποστάσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μίλησε για τα self test που έγιναν και πόσα από αυτά βρέθηκαν θετικά.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 σημείωσε πως έγιναν 800.000 self test και βρέθηκαν 1.000 με 1.500 παιδιά θετικά στον κορονοϊό.

Όπως είπε, η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, δίνοντας βαρύτητα στον εμβολιασμό, προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία.

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε και για το κίνητρο των 50GB στα κινητά όσων παιδιών εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού και διευκρίνισε πως τα data θα κομίζονται κατόπιν βεβαίωσης του γονέα, στον οποίο ανήκει το κινητό τηλέφωνο, στο gov.gr.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της εισόδου ανηλίκων στους κλειστούς χώρους εστίασης, η οποία θα γίνεται με self test για τα παιδιά 5-11 ετών και με rapid test 48 ωρών για εκείνα 12-17 ετών.

 

Μίλησε και για τα νέα μέτρα σχετικά με την επιδότηση των νεοπροσλαμβανόμενων και ανέφερε πως τα οφέλη των επιχειρήσεων θα κομιστούν μόνο αν δεν κάνουν απολύσεις, ενώ έκανε λόγο για «κουτοπόνηρους» με μία νοοτροπία που «πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας».

Η κάλυψη του 80% των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα ισχύει για όλους, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μία «γενναία απόφαση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα κύμα ανατιμήσεων που αφορά τους πάντες».

Ο Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να σημειώσει πως δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά είναι κάτι που εξετάζεται, ενώ τόνισε πως αυξήθηκε κατά 20% η επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Φόρο Κληρονομιάς και επεσήμανε πως είναι ένα πεδίο με το οποίο η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί το επόμενο διάστημα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις