Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιάννης Σκαφτούρος: Οι εκτελεστές του εκμεταλλεύτηκαν τη «χαλάρωση» του Πάσχα – Πάνω από 15 κάλυκες στο σημείο

Γιάννης Σκαφτούρος: Οι εκτελεστές του εκμεταλλεύτηκαν τη «χαλάρωση» του Πάσχα – Πάνω από 15 κάλυκες στο σημείο

Την χαλάρωση των γιορτών του Πάσχα φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν οι εκτελεστές του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου για να τον δολοφονήσουν, Δευτέρα του Πάσχα, στα Δερβενοχώρια.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το περιβάλλον του θύματος, ο Γιάννης Σκαφτούρος φοβόταν πως ήταν στόχος, για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική και πάντα με την συνοδεία δικών του ανθρώπων για προστασία.

Λόγω του Πάσχα όμως, είχε πάει στο πατρικό του στη Βοιωτία για να γιορτάσει με την μητέρα του και συγγενείς, κάτι που γνώριζαν ελάχιστα άτομα και τα μέτρα προστασίας του ήταν χαλαρά.

Μάλιστα, στον τόπο του εγκλήματος, κόσμος γλεντούσε με μουσική και χορό τουλάχιστον τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως δείχνουν βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Βροχή» από σφαίρες 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Click4More: Γιάννης Σκαφτούρος: Ποιος ήταν ο περιβόητος «Θείος Τζο» που σκότωσαν στα Δερβενοχώρια

Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερος του.

Στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος έχει αποκλειστεί και γίνεται έρευνα, μέχρι νωρίς το απόγευμα είχαν βρεθεί πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μία μηχανή των δραστών παρουσίασε πρόβλημα κατά τη διαφυγή τους. Ξέφυγε από την πορεία της στη διασταύρωση Χασιά με Στεφάνι και έτσι οι δύο δράστες αναγκάστηκαν να την αφήσουν και να προσπαθήσουν να διαφύγουν με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Όμως δεν τα κατάφεραν και σύμφωνα με την αστυνομία είτε πέρασε κάποιο αυτοκίνητο συνεργών τους και τους πήρε είτε χάθηκαν μέσα στο δάσος.

Η αστυνομία τους αναζητά, ενώ η μηχανή θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Συμβόλαιο θανάτου

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του «πολέμου», που εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της “Greek Mafia”, με βαρύ βιογραφικό, καθώς έχει απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα «σπάσει» και πριν από τρία χρόνια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Οι έρευνες και αναζητήσεις των δραστών της δολοφονικής επίθεσης είναι σε εξέλιξη, ωστόσο μέχρι νωρίς το απόγευμα δεν είχε βρεθεί κάποιο ίχνος τους.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις