Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιάννης Σκαφτούρος: Τα δυο «κλειδιά» για τον εντοπισμό των πληρωμένων δολοφόνων

Γιάννης Σκαφτούρος: Τα δυο «κλειδιά» για τον εντοπισμό των πληρωμένων δολοφόνων

Στη μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν οι δύο εκ των δραστών της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου εστιάζουν τις έρευνές τους οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. Οι αστυνομικοί ελπίζουν οι δολοφόνοι να έχουν κάνει το μοιραίο λάθος: να έχουν αφήσει πάνω στη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήσαν  για να φτάσουν και να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος, στοιχεία τα οποία θα αποκαλύψουν την ταυτότητα τους. 

Το ένα από τα δύο δίκυκλα που εγκαταλείφθηκε από τους δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στη διασταύρωση των οδών Χασιάς και Στεφάνης, έχει μπει από χθες (25.04.2022) τα απόγευμα στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Η μηχανή που είχε κλαπεί από τα δυτικά προάστια γίνεται φύλλο και φτερό, προκειμένου να ερευνηθεί εάν οι δύο δολοφόνοι έχουν αφήσει πάνω της γενετικό υλικό και αποτυπώματα. 

Την ίδια ώρα εξετάζονται κάτοικοι της περιοχής που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με τους δράστες, τόσο κατά τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, όταν έγινε η δολοφονική επίθεση, όσο και τα 24ωρα που προηγήθηκαν. Οι πληρωμένοι δολοφόνοι, όπως φάνηκε και από το σχέδιο που εφάρμοσαν για να εκτελέσουν τον Γιάννη Σκαφτούρο, είχαν εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια το «χτύπημά» τους, ενώ γνώριζαν πότε το θύμα θα έμενε χωρίς τους άνδρες που είχαν αναλάβει την προστασία του.

Έτσι γύρω στις 12 χθες το μεσημέρι σύρθηκαν για αρκετή ώρα προκειμένου να διασχίσουν ένα μεγάλο χωράφι, πήδηξαν τη μάντρα του σπιτιού του Γιάννη Σκαφτούρου και άνοιξαν πυρ εναντίον του στόχου τους, αδιαφορώντας για τα περίπου 15 άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο. Οι σφαίρες από τα καλάσνικόφ τους, σκότωσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, ενώ τραυμάτισαν την 22χρονη κόρη του και τον πεθερό του.

Κάμερες, DNA και μάρτυρες

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της επιχείρησης κάποιοι από τους τέσσερις δράστες δεν αποκλείεται να βρέθηκαν στο χωριό Σκούρτα της Βοιωτίας προκειμένου να κατοπτεύσουν χώρους αλλά και να υπολογίσουν το χρονικό διάστημα που χρειάζονταν για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Έτσι το πιο πιθανό είναι το προηγούμενο χρονικό διάστημα ένας ή δύο από τους δολοφόνους του Γιάννη Σκαφτούρου να επισκέφτηκαν το ορεινό χωριό της Στέρεας Ελλάδας. Παράλληλα οι φυσικοί αυτουργοί φαίνεται να γνώριζαν ακόμα και για το γλέντι που θα γίνονταν χθες το μεσημέρι στο σπίτι του θύματος τους. 

Για αυτό οι αστυνομικοί στις καταθέσεις που λαμβάνουν από συγγενείς  αλλά και από κατοίκους του χωριού, τους ρωτούν μεταξύ άλλων εάν υπέπεσε στην αντίληψη τους να κινούνταν άγνωστα άτομα το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο χωριό τους. Παράλληλα ερευνούν όλες τις κάμερες από κλειστά κυκλώματα που υπάρχουν σε σπίτια του χωριού Σκούρτα αλλά και στις κομβικές αρτηρίες που οδηγούν στο χωριό προκειμένου να βρουν υλικό το οποίο θα αποτυπώνει τους δράστες. 

Ένα απρόσμενο γεγονός όμως που δεν είχε υπολογιστεί από τους δράστες, απειλεί πλέον να αποκαλύψει την ταυτότητα τους. Η μια από τις δύο μηχανές στην οποία επέβαιναν οι δύο εκ των τεσσάρων δραστών, για άγνωστη προς  το παρόν αιτία εγκαταλείφθηκε από τους ίδιους στη διασταύρωση των οδών Χασιάς και Στεφάνης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, η μοτοσυκλέτα ίσως υπέστη βλάβη όταν ξέφυγε από την πορεία της.

Στη συνέχεια, οι δύο πληρωμένοι φονιάδες σταμάτησαν ένα αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε κάτοικος της περιοχής. Αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι, του πήραν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ωστόσο μια απροσεξία του ενός δράστη που είχε μπει στη θέση του οδηγού είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει το αυτοκίνητο σε ένα χαντάκι. 

Οι δύο δράστες τότε διέφυγαν πεζή από το συγκεκριμένο σημείο, ενώ δεν αποκλείεται σε μικρή απόσταση να τους παρέλαβαν κάποιοι άλλοι συνεργοί τους. Η μηχανή και το αυτοκίνητο έχουν οδηγηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και ερευνώνται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δράστες έχουν αφήσει σε αυτά γενετικό υλικό η αποτυπώματα.  

Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις