Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γιώργος Ελευθεράκης: Απόλυτος για τις ευθύνες της Τροχαίας για το χάος στην Αττική Οδό

Αττική Οδός
Φωτογραφία αρχείου

Απόλυτος για τις ευθύνες της Τροχαίας για το χάος που επικράτησε στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”, με χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χιόνια έως και 24 ώρες, εμφανίσθηκε ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και επικεφαλής της Τροχαίας στην Αττική Οδό για οκτώ χρόνια, Γιώργος Ελευθεράκης.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε την κατάσταση στην Αττική Οδό ως υποδιοικητής της Τροχαίας με τα χιόνια το 2004 ανέφερε:

«Το πρώτο βήμα ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από το προηγούμενο βράδυ. Δεν έπρεπε να μπει αυτοκίνητο μέσα στον αυτοκινητόδρομο γιατί ο αυτοκινητόδρομος κλείνει, έχει μόνο εισόδους και εξόδους, αν δεν είσαι κοντά σε είσοδο και έξοδο δεν μπορείς να βγεις.

Απαγορεύουμε τα φορτηγά γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες δεν είναι σε όλο το μήκος του δρόμου. Μπορεί να έχει στα 100 μέτρα χιόνι, όταν πέσει το φορτηγό πάνω διπλώνει, τελείωσε η κυκλοφορία μετά.

Στην ερώτηση του Δημήτρη Καμπουράκη για το ποιος είναι υπεύθυνος να δώσει εντολή να μην μπουν τα φορτηγά ο κ. Ελευθεράκης ήταν ξεκάθαρος: «Η Αστυνομία!». Ο δημοσιογράφος μάλιστα ζήτησε και διευκρίνιση για το αν αυτό είναι εντολή ή παράκληση και ο κ. Ελευθεράκης τόνισε: «Εντολή! Ξεκινάει από την Τροχαία της Αττικής Οδού οριστικοποιείται από τον διευθυντή Τροχαίας Αττικής».

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν ήταν μόνο τα φορτηγά. Από τις εννιά η ώρα άρχισε να φεύγει ο κόσμος από τις δουλειές του, μέχρι τις 11:00 έπεσε αυτόματα όλη η κυκλοφορία στην Αττική Οδό. Έπρεπε λοιπόν στο κομμάτι της Μαραθώνος που έγινε το κλείσιμο, η κυκλοφορία ήταν ήδη επιβαρυμένη, όταν δίπλωσε το φορτηγό κάνει αποκλεισμό και αυτομάτως καλείς τα εκχιονιστικά. Τα εκχιονιστικά δεν μπορούν να περάσουν πάνω από τα αυτοκίνητα, είναι πίσω από τα αυτοκίνητα. Προχωράνε, εκχιονίζουν αλλά αν είναι αυτοκίνητα σταματημένα μπροστά τους εγκλωβίζονται».

Η δημοσιογράφος της εκπομπής τον ρώτησε ποιος έπρεπε να δώσει εντολή από την στιγμή που δίπλωσε το φορτηγό με τον κ. Ελευθεράκη να απαντά ότι «από εκεί και πέρα είναι θέμα της Αστυνομίας, είναι δουλειά της Τροχαίας και μάλιστα στα διόδια που απαγορεύθηκε η κυκλοφορία πρέπει να υπάρχει αστυνομικός. Αυτή είναι κρατική εξουσία, η οποία δεν παραχωρείται σε ιδιωτικό φορέα».

Ακούστε όσα είπε ο Γιώργος Ελευθεράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις