Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιώργος Καλαϊτζίδης: Πολιτική η δίωξή μου για ηθική αυτουργία στην δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών

κακουργήματα Αργεντινή

Για «πολιτική δίωξη» έκανε λόγο στην απολογία του για την ανθρωποκτονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια τον Ιούνιο του 2016, Γιώργος Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με τη διαδικασία να διακόπτει για τις 25 Νοεμβρίου 2021 όταν και θα αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας ενώ ο Νίκος Ματαράγκας ως φυσικός αυτουργός.

«Για ένα χρόνο και επτά μήνες εκκρεμεί αν θα πάμε ισόβια εγώ και ο Νίκος. Ζούμε με τον κίνδυνο ότι ανά πάσα στιγμή θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στη φυλακή» τόνιζε ο Γ. Καλαϊτζίδης στην έναρξη της απολογίας του προσθέτοντας πως ο Ρουβίκωνας δεν έκανε ποτέ εκτέλεση.

«Έχουν κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτει ένας άνθρωπος» ανέφερε ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας πως ο Ρουβίκωνας εξέθετε την ΕΛ.ΑΣ. όταν έκανε συμβολικές δράσεις σε κτίρια που είχαν υψηλή αστυνομική φύλαξη και κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη «στην οποία ενεπλάκησαν συγκεκριμένοι αστυνομικοί και μάρτυρες κατηγορίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δεύτερος κατηγορούμενος, Νίκος Ματαράγκας, μίλησε για σκευωρία και πρόσθεσε πως οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκείνη την περίοδο κρατούμενοι και κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών. «Τους χαλαγαμε τις δουλειές, για αυτό μας κατηγόρησαν» είπε απολογούμενος καταγγέλλοντας ότι «αυτή η δικογραφία φτιάχτηκε για να χτυπήσουν τον Ρουβικωνα αλλά θα πω ότι είναι γελασμενοι οποίοι θεωρούν ότι με τέτοιου είδους διώξεις τα σταματήσουν το αγωνιστικό κίνημα , είτε είναι ο Ρουβικωνας, είτε οι κομμουνιστές είτε οι αντιφασίστες».

Η δίκη συνεχίζεται στις 25 Νοεμβρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις