Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Η εταιρεία καθαρισμού – «κλειδί», το κατάστημα που πούλησε τα κινητά και το «ξεμάτιασμα»

Γιώργος Καραϊβάζ: Η εταιρεία καθαρισμού – «κλειδί», το κατάστημα που πούλησε τα κινητά και το «ξεμάτιασμα»

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στις 09.04.2021.

Σε διαβιβαστικό της η Ασφάλειας καταγράφει όλα όσα έχουν προκύψει από τις μέχρι τώρα έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και τα υπό έρευνα πρόσωπα. Εκεί καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δράστες της δολοφονίας χρησιμοποίησαν 2 κινητά τα οποία εμφανίζονταν σε ονόματα ατόμων από το Μπαγκλαντές.

Τα κινητά είχαν αγοραστεί από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πανόρμου. Δεν υπάρχουν παραστατικά επομένως δε μπορεί να ταυτοποιηθεί ο αγοραστής.

Ο ιδιοκτήτης του, φέρεται να έχει πουλήσει κάρτες sim και σε ηγετικό στέλεχος συμμορίας. Αυτές οι κάρτες βρέθηκαν σε έλεγχο το σπίτι του ηγετικού στελέχους, το 2015. Οι δυο τους είχαν ανταλλάξει και λίγα SMS. Σε κατάθεσή του, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δήλωσε πως… τον ξεμάτιαζε.

Ποια είναι η εταιρεία το όνομα της οποίας έγραφε το βαν

Η ΕΛΑΣ αναφέρει επίσης πως κρίθηκε αναγκαία η έρευνα όσον αφορά στο λογότυπο που είχε το βαν. Προέκυψε ότι με τη συγκεκριμένη ονομασία υφίσταται εταιρεία καθαρισμού, η έδρα της οποίας είναι στη Νίκαια. Η ιδιοκτήτριά της έχει στην κατοχή της λευκό βαν. 

Προκειμένου να εξακριβωθεί, αν είναι το ίδιο βαν που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της δολοφονίας, αστυνομικοί  αφού το αναζήτησαν και το εντόπισαν, το φωτογράφισαν.

Όπως προέκυψε, το βαν έφερε όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (λευκού χρώματος, μαύρες ζάντες, φιμέ τζάμια, εταιρικό λογότυπο κυρίως γαλάζιου χρώματος στο πλαϊνό μέρος του με την ίδια επιγραφή) με το βαν που καταγράφηκε στις προαναφερόμενες κάμερες ασφαλείας.

Προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω ο πιθανός λόγος παρουσίας του συγκεκριμένου βαν στην οδό Μεγίστης στον Άλιμο, αστυνομικοί πήγαν και ρώτησαν σε όλα τα κτίρια που βρίσκονται μεταξύ των αριθμητικών 67 και 26, (όπου υπάρχει «κενό» θέασης) σχετικά με την ύπαρξη σχέσης – παροχής υπηρεσιών της εταιρείας με οποιαδήποτε πολυκατοικία ή κτίριο. Ωστόσο, δεν προέκυψε η ύπαρξη σχέσης παροχής υπηρεσίας από την εν λόγω εταιρεία για ολόκληρο το έτος 2021.

Επιπρόσθετα, από επιτόπιο έλεγχο από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στις 10-4-2023 στην έδρα της εταιρείας , σε συνδυασμό με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, δεν προέκυψε παροχή οποιασδήποτε είδους υπηρεσίας της εταιρείας στην περιοχή του Αλίμου.

Όπως προέκυψε, η ιδιοκτήτρια είναι σύντροφος με άτομο που έχει «άτυπη» εργασιακή σχέση με την εταιρεία. Συγκεκριμένα, έχει τον ρόλο του «διαχειριστή», ο οποίος ασχολείται με προσλήψεις – απολύσεις του προσωπικού, καθώς και την παροχή υπηρεσιών – εργασιών.

Τι αναφέρουν υπάλληλοι και ιδιοκτήτες της εταιρείας

Στο πλαίσιο της έρευνας κρίθηκε αναγκαία η εξέταση ατόμων, που εργάζονταν στην εταιρεία κατά το διάστημα της δολοφονίας και ατόμων που εργάζονται στον παρόντα χρόνο.

Όπως διαπιστώθηκε η εταιρεία ανήκει στον σύντροφο της ιδιοκτήτριας, όμως για φορολογικούς λόγους ιδιοκτήτρια είναι η γυναίκα. Αυτός όμως έχει το ρόλο του «αφεντικού» και «γενικού διαχειριστή» της εταιρείας. Στο γενόμενο δε, έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας βρισκόταν στην έδρα της επιχείρησης, παρουσιάστηκε ως «υπεύθυνος».

Μεταξύ του «στόλου» οχημάτων που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία είναι και συγκεκριμένο όχημα μάρκας FIAT , το οποίο ανήκει στην ιδιοκτήτρια της εταιρείας από ιδρύσεώς της (έτος 2019) και φέρει επιγραφή με το λογότυπο της εταιρείας.

Οι εξεταζόμενοι οι μάρτυρες (ιδιοκτήτες και υπάλληλοι) αναγνώρισαν το ως άνω όχημα ως το λευκό βαν με την επιγραφή, που καταγράφηκε στις 8 και 9 Απριλίου στον Άλιμο.

Όπως προέκυψε το εν λόγω όχημα της εταιρείας χρησιμοποιούνταν κυρίως για αποφράξεις. Χρησιμοποιούνταν από τον ιδιοκτήτη και άλλον υπάλληλο, και σπανίως από έναν τρίτο. Ο ιδιοκτήτης δήλωσε πως το βαν δεν το έδινε σε κανέναν άλλον, πέραν των ανωτέρω δύο ατόμων.

Εξεταζόμενος ο ανασφάλιστος υπάλληλος ανέφερε ότι ξεκίνησε να εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρεία από τον Ιούλιο του 2021, μετά δηλαδή τη δολοφονία. Έως τον Μάιο του 2021 εργαζόταν σε άλλη εταιρεία που ασχολείται με αποφράξεις. 

Να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από το αρχείο της Ασφάλειας, εργαζόταν στην άλλη εταιρεία από το 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2021.  

Ο άλλος υπάλληλος δήλωσε πως για τις 8 Απριλίου είχε το σταθερό πρόγραμμα του στην εταιρεία, καθώς ήταν ημέρα Πέμπτη, όπου είχε και εξακολουθεί να έχει συγκεκριμένα σημεία και περιοχές που μεταβαίνει, ενώ ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιούσε άλλο όχημα της εταιρείας και όχι το FIAT, καθώς αυτό έχει τα αποφρακτικά εργαλεία και θα έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή. Επίσης δήλωσε ότι ουδέποτε είχε πάει για εργασία στον Άλιμο.

Ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι δεν θυμόταν το λόγο που μπορεί να βρίσκονταν στην περιοχή του Αλίμου το βαν, ερωτώμενος δε σχετικά με τα προανακριτικά ευρήματα, δήλωσε ότι η παρουσία του βαν στην περιοχή του Αλίμου και η κοινή διαφυγή βαν και BEVERLY των δραστών από το σημείο της δολοφονίας αποτελούν σύμπτωση.

Προσκόμισε δε κάποια φύλλα μεγέθους «Α4» και δύο ατζέντες με το πελατολόγιο της εταιρείας και εργασίες της εταιρείας ανά ημέρα για τον μήνα Απρίλιο του 2021, τα οποία τηρούνταν στο αρχείο της εταιρείας. Ωστόσο όπως ανέφερε, παρά το γεγονός ότι τα ανάγνωσε δεν μπόρεσε να θυμηθεί κάτι περισσότερο σχετικά με τις εργασίες του στις 08 και 09-4-2021, ούτε να δικαιολογήσει την παρουσία του βαν στην περιοχή του Αλίμου. Ακόμα, διαβεβαίωσε κατά την εξέτασή του, πως κανείς εκ των δύο υπαλλήλων δεν ήταν ικανοί να να σχετίζονται με υπόθεση ανθρωποκτονίας, ούτε φυσικά ο ίδιος.

Με βάση τα λεγόμενα των υπαλλήλων, βγήκε το συμπέρασμα ότι τον Απρίλιο του 2021 το επίμαχο όχημα οδηγούσαν ο ιδιοκτήτης και ο ανασφάλιστος υπάλληλος. Ωστόσο, ο υπάλληλος ανέφερε ότι στις 8 Απριλίου εργαζόταν με άλλο όχημα της εταιρείας αναφέροντας το πρόγραμμά του, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν θυμόταν ποιος μπορεί να οδηγούσε το όχημα και για ποιο λόγο το όχημα βρισκόταν στην περιοχή του Αλίμου στις 8 και 9 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ και τα έγγραφα που προσκόμισε ο ιδιοκτήτης από το αρχείο της εταιρείας του δεν προκύπτει σχέση εργασίας – παροχή υπηρεσίας εκείνες τις μέρες στην περιοχή του Αλίμου, ούτε επίσημα, ούτε «άτυπα».

Ο ιδιοκτήτης λοιπόν είναι ο ένας συλληφθέντας για τη δολοφονία, ενώ ο αδερφός του είναι ο δεύτερος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις