Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Γιώργος Καραϊβάζ: Μεγάλος ποινικός είναι ο εντολέας της δολοφονίας, εκτιμά η ΕΛΑΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: Μεγάλος ποινικός είναι ο εντολέας της δολοφονίας, εκτιμά η ΕΛΑΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ, με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο ν’ αποκαλύπτει την Κυριακή (30.04.2023) νέα δεδομένα. 

Δύο χρόνια και 20 ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ, δυο αδέλφια που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν στην εκτέλεση που συγκλόνισε την Ελλάδα συνελήφθησαν, με τις Αρχές να φαίνεται ότι πλέον κατάφεραν να βρουν την άκρη στο κουβάρι του οργανωμένου εγκλήματος που έχει αιματοκυλήσει την χώρα, θησαυρίζοντας ταυτόχρονα σε βάρος των απλών πολιτών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των «Νέων» και του «Βήματος», στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται ότι ένας κατηγορούμενος προχωρούσε σε παραπλανητικές συνομιλίες, καθώς πίστευε πως τα τηλέφωνα του παρακολουθούνταν από την αστυνομία, προκειμένου να καταδείξει ότι δεν γνωρίζει μεγάλο ποινικό, για τον οποίο η αστυνομία εκτιμά ότι είναι ο εντολέας της δολοφονία του δημοσιογράφου.

Όπως μετέφερε στον MEGA, η συνομιλία αυτή έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2022 και ο κατηγορούμενος, στην προσπάθειά του να απειλήσει έναν ιδιώτη, ξεχνιέται και του αναφέρει το όνομα του μεγάλου ποινικού. Επίσης, στη συνέχεια έκανε παραπλανητικά τηλέφωνα στη προσπάθειά του να μην συνδεθεί ο δολοφόνος του δημοσιογράφου με τον εντολέα του.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι δύο από τους βασικούς υπόπτους φαίνεται να επέβαιναν στο βαν, και λίγη ώρα μετά την εγκληματική ενέργεια είχαν προχωρήσει σε ανάρτηση φωτογραφίας στο Facebook, πιθανόν για επιδεικτικούς λόγους. Αυτή η επιλογή φαίνεται να βοήθησε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να διαλευκάνουν την υπόθεση αφού βρήκαν από ποια τηλέφωνά έγινε η ανάρτηση.

Οι δύο από τους υπόπτους για εμπλοκή στις συνεννοήσεις και στην προσπάθεια απόκτησης καρτοκινητών μίας χρήσης πριν το συμβόλαιο θανάτου, μιλούσαν μεταξύ τους και όταν τους ρωτούσαν γιατί επικοινωνούσατε, απαντούσαν ότι «ήθελαν να ξεματιάσουν ο ένας τον άλλον».

 

Εν τω μεταξύ, πάνω από 300 βίντεο εξέτασε η αστυνομία για να χαρτογραφηθεί η διαδρομή του βαν που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις