Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Γιώργος Κυπαρίσσης: Αυτή είναι η γυναίκα «κλειδί» στην απαγωγή του επιχειρηματία – Ο κρίσιμος ρόλος της

Γιώργος Κυπαρίσσης: Αυτή είναι η γυναίκα «κλειδί» στην απαγωγή του επιχειρηματία – Ο κρίσιμος ρόλος της

Πέφτει φως στην απαγωγή του επιχειρηματία που κράτησε 70 ολόκληρες μέρες. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης έμεινε αιχμάλωτος στα κρησφύγετα των δραστών, με μια γυναίκα που συνελήφθη, να έχει από την πρώτη στιγμή ρόλο κομβικό…

Η απαγωγή υλοποιείται στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη και ο Γιώργος Κυπαρίσσης οδηγείται στο κρησφύγετο των δραστών. Η γυναίκα που βλέπουμε στις επόμενες φωτογραφίες και βρίσκεται ήδη στα χέρια των αστυνομικών, είναι εκείνη που βρίσκεται από τότε σε ανοιχτή γραμμή με τους συγγενείς του επιχειρηματία. Εκείνη που κάνει τις διαπραγματεύσεις και απειλεί για τα λύτρα.

Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, η απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση, αποφασίστηκε από τις εικόνες που ανέβαζε στα social media. Η ίδια και οι συνεργοί της, πίστευαν πως έτσι θα έλυναν το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης έδειχνε μέσα από τις εικόνες που ανέβαζε να έχει οικονομική άνεση και ταυτόχρονα να μην προστατεύεται στις μετακινήσεις του.

Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για τα λύτρα βρίσκονταν σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. Αρχικά ζητούσαν 2.000.000 ευρώ και από τα τέλη Ιανουαρίου επειδή η οικογένεια αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, έπεσαν στο 1.500.000. Αργότερα στα μέσα Φεβρουαρίου, κατέβηκαν στο 1.000.000 ευρώ και τελικά η συμφωνία όπως λένε τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του επιχειρηματία έκλεισε πριν από λίγες μέρες, για ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο σε δασωδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής. Είχαν περάσει δυο μέρες από την τελευταία επικοινωνία της γυναίκας με τους συγγενείς του επιχειρηματία και από τη στιγμή που παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ενώπιον της δικαιοσύνης

Ποινική δίωξη για 12 κακουργήματα και πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας, Απόστολος Ανδρέου, σε βάρος των συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. 

Πρόκειται για ένα 41χρονο, τη 39χρονη σύντροφη του και ένα 34χρονο φίλο τους οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση, εμπρησμό με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής και βία κατά υπαλλήλων. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις