Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γιώργος Κυπαρίσσης: Συλλήψεις για την απαγωγή του επιχειρηματία – Βρέθηκε μέρος από τα λύτρα των 800.000 ευρώ

Γιώργος Κυπαρίσσης: Συλλήψεις για την απαγωγή του επιχειρηματία – Βρέθηκε μέρος από τα λύτρα των 800.000 ευρώ

Πέφτει φως στην απαγωγή του επιχειρηματία. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης ήταν αιχμάλωτος σε άγνωστη τοποθεσία για 70 μέρες, μέχρι οι συγγενείς του, να δώσουν τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς…

Ραγδαίες οι εξελίξεις αναφορικά με την απαγωγή του επιχειρηματία. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης είναι και πάλι ελεύθερος κοντά στην οικογένειά του και περιμένει από τους αστυνομικούς να ξετυλίξουν πλήρως το κουβάρι της υπόθεσης. Να φτάσουν στα ίχνη των απαγωγέων και να βρεθούν τα περίπου 800.000 ευρώ που έδωσαν οι συγγενείς τους, για να αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην απαγωγή πήραν μέρος 5 – 6 άτομα. Ήδη οι τρεις από αυτούς έχουν συλληφθεί και στα σπίτια τους, βρέθηκε ένα μεγάλο μέρος από τα λύτρα που είχαν πάρει. Ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Δυτική Αττική για τον εντοπισμό των συνεργών τους, ενώ το αργότερο αύριο αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατά πάσα πιθανότητα αύριο.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για ένα ζευγάρι και έναν ακόμα άντρα. Οι δύο άνδρες που έχουν συλληφθεί φαίνεται πως είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην απαγωγή του επιχειρηματία. Μάλιστα και οι δύο τους είναι σεσημασμένοι για ληστείες.

Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για τα λύτρα βρίσκονταν σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. Αρχικά ζητούσαν 2.000.000 ευρώ και από τα τέλη Ιανουαρίου επειδή η οικογένεια αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, έπεσαν στο 1.500.000. Αργότερα στα μέσα Φεβρουαρίου, κατέβηκαν στο 1.000.000 ευρώ και τελικά η συμφωνία όπως λένε τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του επιχειρηματία έκλεισε πριν από λίγες μέρες, για ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ. Το πρωί της Παρασκευής οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο.

Γιώργος Κυπαρίσσης: Οι πρώτες δηλώσεις του

«Μου είπαν “κατέβα κάτω”, μου έβαλαν χειροπέδες και μου φόρεσαν κουκούλα πριν με βάλουν στο αυτοκίνητο», περιέγραψε για τη στιγμή της απαγωγής του, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. «Μιλούσαν καθαρά ελληνικά οι απαγωγείς. Πρώτη μέρα βγήκα στον ήλιο και τον αέρα. Χρειάζομαι χρόνο», δήλωσε μεταξύ άλλων για να συνεχίσει:

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Είναι σοκ όλη αυτή η φάση. Ήμουν σε ένα δωμάτιο τόσο καιρό» είπε ο 40χρονος. Νωρίτερα οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για δύο άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναικα 39 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και ανακρίνονται από τις αρχές.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του μετά από ένα θρίλερ 70 ημερών, δίνονται τέλος στην αγωνία της οκογένειάς του. Οι κακοποιοί άφησαν τον 40χρονο επιχειρηματία στην περιοχή του Τατοΐου λίγο πριν τις 08.00 το πρωί, δύο μέρες άφοτου η οικογένεια του Κυπαρίσση είχε καταβάλει 800.000 ευρώ σε λύτρα. Δείτε τις δηλώσεις της μητέρας του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις