Ελλάδα

Γιώργος Λυγγερίδης: Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο για τον αστυνομικό παρουσία της διμοιρίας των ΜΑΤ που ανήκε

«Παρών» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε βουβό κλίμα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής (22.12.2024) το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από δολοφονική επίθεση χούλιγκανς, πριν από ένα χρόνο, έξω από του «Ρέντη».

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία και της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οποία ανήκε ο αστυνομικός και ήταν μαζί το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη, όπως και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η μητέρα του Γιώργου Λυγγερίδη δέχθηκε τις αγκαλιές συγγενών, φίλων και αστυνομικών και μέσω μηνύματος προσκάλεσε όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις 27 Δεκεμβρίου, στις 11.00 έξω από το γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, στον τόπο όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Αναλυτικά η πρόσκληση της μητέρας του Γιώργου Λυγγερίδη:

«Πριν ένα χρόνο, στις 27 Δεκεμβρίου 2023, ο Γιώργος μας, βαριά τραυματισμένος και αφού πάλεψε επί είκοσι μέρες, «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι.

ligeridis

Ένα απρόσμενο και συγκινητικό κύμα συμπαράστασης, εκδηλώθηκε από πολλούς ανθρώπους, γνωστούς και αγνώστους, ότι ο Γιώργος θα μείνει αθάνατος στις καρδιές μας και η μνήμη του θα τιμάται, όπως του αξίζει, κάθε χρόνο. Έκτοτε, πραγματικά η υπόσχεση αυτή έχει μετουσιωθεί σε πολλές συγκινητικές και τιμητικές εκδηλώσεις.

mnimosino

Στις 27 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί, με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του Γιώργου μας, η ΠΟΑΣΥ με τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, μας καλούν όλους να τιμήσουμε ξανά τη μνήμη του.

mnimposino

Θα είμαστε εκεί στον τόπο του μαρτυρίου του, έξω από το γυμναστήριο (Μελίνα Μερκούρη) που δολοφονήθηκε άνανδρα και θα ενώσουμε τη φωνή μας με όλους εσάς που μάχεστε το έγκλημα.

mnimosino

Θα είμαστε μαζί με τους εκπροσώπους της πολιτείας, αλλά και με τον απλό κόσμο που αγωνίζεται καθημερινά να σταθεί όρθιος. Όλοι μαζί πρέπει να εκπέμψουμε ένα μήνυμα καταδίκης της βίας και ενίσχυσης της ασφάλειας του πολίτη.

Θα είναι η καλύτερη δικαίωση, όπως θα έλεγε και ο γιος μας».

Πληροφορίες: Thesstoday-thestival

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μετρό: Μετρό: Κλείνουν δυόμισι ώρες νωρίτερα οι σταθμοί «Ελαιώνας», «Κεραμεικός» και «Μοναστηράκι»
Ο ΟΑΣΑ θα θέσει σε προσωρινή λειτουργία, από Κυριακή έως Πέμπτη και από τις 21:40 έως τη λήξη της κυκλοφορίας του Μετρό, τη λεωφορειακή γραμμή Χ24 «Στ. Μετρό Σύνταγμα – Στ. Μετρό Αιγάλεω»
μετρο
Εφιαλτική νύχτα στην Εύβοια που «κόπηκε» στα δυο από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, ζημιές σε δρόμους
Η κατάσταση σε αρκετά σημεία παραμένει δύσκολη και απαιτείται αυξημένη προσοχή από κατοίκους και οδηγούς, ιδιαίτερα σε δρόμους όπου έχουν συσσωρευτεί νερά, λάσπες και φερτά υλικά
Κακοκαιρία στην Εύβοια
Καιρός σήμερα: Βροχερός με τη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές-βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ
Γκρίζα σύννεφα
«Ο Μαζωνάκης πέθανε, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι»: Τα λόγια του 58χρονου γιατρού στα εννέα άτομα που βρίσκονταν στην κλινική κατά την πλασμαφαίρεση
Η «εμμονή» της 56χρονης γιατρού με το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης - Στο «μικροσκόπιο» και η δεύτερη κλινική στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ και η δεύτερη συνάντηση του ζευγαριού μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού
Το εσωτερικό του ιατρείου στο Κολωνάκι όπου κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης
11
Οι κάτοικοι της Πλάκας ζητούσαν ελέγχους με έγγραφη προειδοποίηση για πιθανή διαρροή αερίου έναν χρόνο πριν την φονική έκρηξη
«Εκφράζουμε την ανησυχία μας, θα μπορούσε να υπάρξει ξέσπασμα πυρκαγιάς από τη διαρροή φυσικού αερίου, από βραχυκύκλωμα ή από άλλη αιτία» τόνιζε η Κίνηση Κατοίκων Πλάκας, το 2025
Έρευνες στο κτίριο που κατέρρευσε από την έκρηξη στην Πλάκα
93