Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιώργος Μπαλταδώρος: Το συγκλονιστικό “αντίο” των πιλότων συναδέλφων του

Γιώργος Μπαλταδώρος: Το συγκλονιστικό “αντίο” των πιλότων συναδέλφων του

Με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν τον συνάδελφο και φίλο τους Γιώργο Μπαλταδώρο, οι πιλότοι της 114ης Πτέρυγας Μάχης Τανάγρας. Με τρία διαφορετικά post στην σελίδα τους στο facebook αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο σμηναγό που πέθανε μετά από την συντριβή του μοιραίου Mirage 2000-5 στο Αιγαίο.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος κηδεύτηκε το Σάββατο (14.04.2018) στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Λίγες ώρες πριν από την κηδεία του, οι συνάδελφοι του ανέβασαν ένα συγκλονιστικό post με την εικόνα του άτυχου 34χρονου. “Είναι κάποιοι Άγγελοι λίγο διαφορετικοί από αυτούς που ξέρουμε. Τα φτερά δεν τα έχουν στην πλάτη, είναι σιδερένια και τα έχουν στα αεροπλάνα τους. Πολλές φορές έχουν γυναίκα και παιδιά αλλά για εκείνους είμαστε όλοι οι Έλληνες οικογένεια τους. Πετάνε ψηλά, μας βλέπουν και σκέφτονται: “Δεν θα αφήσω κανέναν να σε πειράξει, όχι όσο είμαι εδώ πάνω… Ρε φίλε εύχομαι να ξέρεις πόσο ευγνώμονες είμαστε όλοι εδώ κάτω για όλες τις ώρες που μας πρόσεχες, εύχομαι με κάποιο τρόπο να νιώθεις την αγάπη μας”.

Γιώργος Μπαλταδώρος: Το μήνυμα κατά τη διάρκεια της κηδείας

Την ώρα της εξοδίου ακολουθίας, οι πιλότοι της 114ης Πτέρυγας Μάχης ανέβασαν στην σελίδα τους στο Facebook το τραγούδι «Ο Ακροβάτης» σε στίχους του Δημήτρη Αποστολάκη, το οποίο ερμηνεύει ο Γιάννης Χαρούλης.

«Για ιδέστε που έχει το ερημοπούλι αίμα στο φτερό
Πετά κι ας το βρε θανάτου βόλι, κόντρα στον καιρό
Με τον καιρό να ναι κόντρα, έχει τιμή να πετάς…».

“Οι Ιπτάμενοι δεν πεθαίνουν”

Οι πιλότοι της 114ης Πτέρυγας Μάχης Τανάγρας αντέδρασαν “ακαριαία” στο άκουσμα του θανάτου του αδικοχαμένου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας. “Οι Ιπτάμενοι δεν πεθαίνουν, απλά πετούν λίγο πιο ψηλά” έγραψαν την Παρασκευή, μία μέρα μετά από το τραγικό τέλος του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Την τραγική Πέμπτη ανέβασαν μία φωτογραφία με ένα γεράκι και φόντο την γαλανόλευκη γράφοντας στην λεζάντα: “Καλό ταξίδι αδελφέ μας”.


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις