Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Γιώργος Τράγκας: Δεύτερο μπλόκο από τον Γιάννη Τράγκα στον συνεκτελεστή της διαθήκης

Γιώργος Τράγκας: Δεύτερο μπλόκο από τον Γιάννη Τράγκα στον συνεκτελεστή της διαθήκης

Προσωρινή διαταγή με την οποία επιτρέπεται στον Ελβετό δικηγόρο και συνεκτελεστή της διαθήκης του Γιώργου Τράγκα στο να προχωρά σε ενέργειες πληρωμών προς όφελος της περιουσίας του εκλιπόντα δημοσιογράφου εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Το Ειρηνοδικείο μετά την αναβολή της συζήτησης της αίτησης του γιου του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη Τράγκα λόγω της αποχής των δικηγόρων, προχώρησε στην έκδοση προσωρινής διαταγής, τροποποιώντας την προηγούμενη, η οποία απαγόρευε στον Ελβετό δικηγόρο να προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή.

Πλέον, με τη νέα προσωρινή διαταγή, υποχρεώνεται ο συνεκτελεστής της διαθήκης να μην προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή ή άλλη ενέργεια σχετιζόμενη με την διαχείριση της περιουσίας του εκδότη όπως ζητούσε ο γιος του, Γιάννης Τράγκας, αλλά, ταυτόχρονα, έδωσε τη δυνατότητα στον συνεκτελεστή της διαθήκης να προβεί σε πληρωμές εφόσον αυτές αφορούν επείγουσες υποχρεώσεις της κληρονομιάς, είναι προς όφελος της περιουσίας και υπάρχει έγκριση του δεύτερου συνεκτελεστή, όπως ορίζει ο νόμος.

Αυτό ζήτησε από το δικαστήριο και ο Ελβετός συνεκτελεστής, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Άγγελου Μαραγκού, τονίζοντας πως όλες οι πληρωμές που διενεργήθηκαν μέχρι τώρα ήταν απαραίτητες και αναγκαίες για το συμφέρον της κληρονομιάς, καθώς και ότι είχε ενημερώσει εγγράφως τον έτερο συνεκτελεστή για αυτές.

Η υπόθεση έφτασε στο Ειρηνοδικείο μετά από αίτηση του Γιάννη Τράγκα με την οποία επιχειρεί να παύσει οριστικά τον Ελβετό συνεκτελεστή της διαθήκης του πατέρα του, καταλογίζοντας του ποινικά αδικήματα για τα οποία έχει υποβάλει και σχετική μήνυση. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις