Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιορτή του πατέρα: Το Doodle και οι… οδηγίες για νέους μπαμπάδες

Γιορτή του πατέρα: Το Doodle και οι… οδηγίες για νέους μπαμπάδες

Τη Γιορτή του πατέρα επέλεξηε να τιμήσει σήμερα με το Dodle η Google. Με αφορμή τη σημερινή (21/6/2015) Γιορτή του πατέρα ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να έχουν πάντα κατά νου οι πατεράδες…

Η Γιορτή του πατέρα τιμά τους πατρικούς δεσμούς και γενικά την επιρροή των πατέρων στην κοινωνία, γι αυτό το λόγο τιμώνται και ο παππούς, ή ο προπάππους. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει, καθώς θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την ημέρα της μητέρας.
Στην Ελλάδα, η γιορτή καθιερώθηκε από τους διαζευγμένους μπαμπάδες του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.). από τον ιδρυτή Νίκο Σπιτάλα, εξαιτίας της απαξίωσης του πατέρα από τη δικαιοσύνη, στα διαζύγια.
Δείτε όμως μερικές χρήσιμες συμβουλές αν είστε νμέος πατέρας ή είστε εν… αναμονή της πατρότητας!
1. Από τη στιγμή που γίνεστε μπαμπάς, όλοι περιμένουν από σας να αρχίσετε να συμπεριφέρεται σαν… πατέρας! Μερικά μαθήματα πατρότητας μπορεί να βοηθήσουν, αλλά δυστυχώς δεν έχετε πάντα αυτήν την επιλογή. Όλα μαθαίνονται στην πράξη!
2. Εάν η σύντροφος σας επέλεξε να θηλάσει, ίσως περιμένατε ότι δεν θα μοιράζεστε τις βραδινές αϋπνίες του νεογέννητου μωρού σας… Όταν ένα μωρό κλαίει, το ακούν και οι δύο γονείς. Κλαίνε όταν πεινάνε, όταν ζεσταίνονται, όταν κρυώνουν, όταν χρειάζονται αλλαγή ή μια αγκαλιά. Όπως με όλες τις πτυχές της πατρότητας, το κλειδί είναι η υπομονή!

3. Σίγουρα κρατήσατε πολύ το νεογέννητο μωρό σας τις πρώτες ημέρες για να μπορέσετε… εσείς να το συνηθίσετε! Σαν άντρας, είναι εύκολο να αισθανθεί κανείς άχρηστος με ένα νεογέννητο μωρό. Αλλά αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι κάνετε τα μέλη της οικογένειας σας να νιώθουν προστατευμένα και ασφαλή.
4. Προετοιμαστείτε για το αναμενόμενο: φροντίστε να αποταμιεύσετε όσο περισσότερα μπορείτε και βρείτε τρόπους να ξοδεύετε λιγότερα σε πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά.
5. Κρατήστε μια λίστα με τα βασικά νούμερα τηλεφώνων ώστε όταν τρομάξετε να μπορέσετε γρήγορα να επικοινωνήσετε με το πιο κατάλληλο πρόσωπο και να ζητήσετε μία συμβουλή.
6. Περιποιηθείτε τη σύντροφο σας με ένα χαλαρωτικό μπάνιο, κάντε της λίγο μασάζ στους ώμους και την πλάτη, μαγειρέψτε τα αγαπημένα της φαγητά, και φέρτε της κάποιο φρούτο και δροσερό νερό ενώ θηλάζει. Μια νέα μητέρα είναι κουρασμένη και υπερβολικά συγκινημένη και χρειάζεται και την δική σας βοήθεια και στήριξη αυτή την περίοδο της ζωής σας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε