Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γηροκομείο Γλυφάδα: 10 τα κρούσματα! Τα πρώτα εντοπίστηκαν… πριν μια εβδομάδα

Γηροκομείο Γλυφάδα: 10 τα κρούσματα! Τα πρώτα εντοπίστηκαν… πριν μια εβδομάδα

Δέκα θετικά κρούσματα κορονοϊού, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στο γηροκομείο “η Μεγαλόχαρη” στην Γλυφάδα, όπου έχει σημάνει συναγερμός από χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, τα πρώτα 4 κρούσματα είχαν εντοπιστεί από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των ελέγχων που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για τους Οίκους Ευγηρίας.

Από τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο εντοπίστηκαν κρούσματα σε έναν εργαζόμενο και τρεις ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Παράλληλα ξεκίνησαν για όλους του υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι. Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κύκλων τεστ, μέσα στην εβδομάδα, βγήκαν αρνητικά.

Όμως στον τρίτο κύκλο ελέγχου που έγινε χθες, βρέθηκαν άλλα έξι άτομα θετικά και συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος και πέντε φιλοξενούμενοι.

Οι πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής. Η έρευνα του ΕΟΔΥ στη μονάδα συνεχίζεται.

Ήξεραν ότι έχουν κρούσματα αλλά τα μέτρα… πήγαν περίπατο

Αίσθηση έχει προκαλέσει πάντως βίντεο που δείχνει μια υπάλληλο που νωρίς το πρωί του Σαββάτου (17.10.2020) άφησε τον άνθρωπο που φέρνει το ψωμί να μπει μέσα, χωρίς η ίδια να φορά μάσκα και γάντια, και ενώ ήδη ήξερε πως στο γηροκομείο υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού!

Αίσθηση πάντως προκαλεί και το ότι ενώ υπήρχαν κρούσματα εδώ και μια εβδομάδα, δεν είχε ειδοποιηθεί ο Δήμος, όπως δήλωσε στο newsit.gr o αντιδήμαρχος Δημήτρης Ακριβός.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο που μετέδωσε ο Δημήτρης Λάππας στο MEGA.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις