Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γκάγκα στο Live News: Άνθρωποι κόλλησαν κορονοϊό το Σαββατοκύριακο γιατί χαλάρωσαν και δεν τήρησαν τα μέτρα!

Γκάγκα στο Live News: Άνθρωποι κόλλησαν κορονοϊό το Σαββατοκύριακο

Αποκαλυπτικά ήταν τα όσα είπε για τον κορονοϊό στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο η Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», και Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως είπε η εβδομάδα που διανύουμε είναι καθοριστική για την πορεία της υγειονομικής κρίσης, αλλά και για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο μέτωπο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της πανδημίας, που ήδη πιέζει ασφυκτικά το σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα η κατάσταση «βαραίνει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες». Κυρίως η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται πολύ καθώς όπως επισήμανε το δεύτερο κύμα του ιού είναι βαρύ και γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό «προσπαθούμε να το σταματήσουμε κάνοντας ό,τι μπορούμε».

Αυτό που ήταν εξόχως εντυπωσιακό και τόνισε η κα Γκάγκα ήταν ότι ήταν σε συνεχή επικοινωνία με άτομα που θετικοποιήθηκαν μέσα στο Σσαββατοκύριακο και σύμφωνα με όσα της είπαν «οι περισσότεροι ξεχάστηκαν στο γραφείο ή σε κάποιον καφέ με φίλους».

Ερωτηθείσα για το πόσοι από τους διασωληνωμένους αυτή την στιγμή ασθενείς στη χώρα μας θα τα καταφέρουν τόνισε: «Πάνω από 50%, ελπίζω 2 στους 3». Πρόσθεσε πως: «Όσο πιο λίγο μείνει στην μονάδα, τόσο πιο αισιόδοξα είναι τα πράγματα».

Όπως είπε στη χώρα μας δεν έχουμε ακόμα θέμα για το ποιος ασθενείς θα διασωληνωθεί ή ποιος όχι και επέστησε την προσοχή σε όλους, την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

«Να αερίζεται ο χώρος, να φοράμε τις μάσκες και να κρατάμε τις αποστάσεις», υπογράμμισε.

Όσο για την επιστροφή στην κανονικότητα, η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι η αποφυγή του συνωστισμού είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και υπενθύμισε ότι το εμβόλιο θα έρθει σύντομα, όμως ο πληθυσμός δεν θα έχει εμβολιαστεί ως τα Χριστούγεννα.

Δείτε όσα είπε η κα Γκάγκα 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις