Ελλάδα

Γκίκας για lockdown: Όλα είναι στο τραπέζι – Την άλλη βδομάδα θα δούμε πτώση των κρουσμάτων (vid)

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και την απόφαση να παραταθεί – κατά μία εβδομάδα – το lockdown, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (1/3) στον ΑΝΤ1 ο Αχιλλέας Γκίκας, καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Όπως σημείωσε, σημάδια αποκλιμάκωσης στην Αττική περιμένουμε τις επόμενες μέρες. 

Ο κ. Γκίκας εξήγησε ότι το lockdown στην Αττική παρατάθηκε καθώς τα αποτελέσματα που περίμεναν στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, 15-17 ημέρες μετά από τα περιοριστικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονταν στην Αττική, δεν ήρθαν. Πάντως, επεσήμανε ότι «περιμένουμε μια αποκλιμάκωση (σ.σ. στα κρούσματα) μέσα στην επόμενη εβδομάδα». «Ελπίζουμε αυτή τη φορά να γίνει» τόνισε, σημειώνοντας ότι η επιτροπή διαθέτει ποιοτικά στοιχεία που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, μέχρι στιγμής. 

Click4more: Ράπτη για lockdown: Πιθανή παράταση ως την Καθαρά Δευτέρα – Δεν έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας (vid)

Όσον αφορά το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης του lockdown, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι «όλα βρίσκονται στο τραπέζι». Εντούτοις, σημείωσε ότι η επιτροπή δεν συζητά για νέα μέτρα, αλλά για «παρεμβάσεις εστιασμένες, χειρουργικού τύπου», οι οποίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν την εφαρμογή των σχεδίων για άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως είναι το λιανεμπόριο και τα σχολεία. 

Στο «τραπέζι» τίθενται, όπως είπε «εστιασμένες έξυπνες λύσεις που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων μέτρων». 

Ο καθηγητής Παθολογία επανέλαβε επίσης την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, προκειμένου παράλληλα με τους εμβολιασμούς, να μπορέσει να περιοριστεί η διασπορά του ιού. «Ο καθένας από εμάς είναι δυνητικός κίνδυνος», είπε χαρακτηριστικά. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταιγίδες χτυπούν σήμερα Δωδεκάνησα, ανατολικό και βόρειο Αιγαίο: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στην Κομοτηνή, πλημμύρες στην Πελοπόννησο
Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών - Χωρίς νερό Πύργος και Αρχαία Ολυμπία - Καθιζήσεις και πλημμύρες στη Μεσσηνία - Πώς έγινε η τραγωδία με τον νεκρό στην Κομοτηνή
Βροχή