Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Γλυκά Νερά – Δικηγόρος οικογένειας Κάρολαϊν: Η Αλόννησος περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά τη μικρή Λυδία

Γλυκά Νερά

Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα εκδοθεί η διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας, της κόρης της 20χρονης Κάρολαϊν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Η οικογένεια της Κάρολαϊν ζητεί την αποκλειστική κηδεμονία ενώ η οικογένεια του Αναγνωστόπουλου ζητεί συνεπιμέλεια βάσει της οποίας το παιδί θα ζει έξι μήνες μαζί της στην Αθήνα και έξι στην Αλόννησο.

Για την θέση των Κράουτς και εν αναμονή της απόφασης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (28/6) στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης. «Η οικογένεια της Κάρολαϊν το περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά. Η Αλόννησος το περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά αυτό το παιδί. Θα του δώσει αγάπη», δήλωσε ο κ. Χαρμάνης, επισημαίνοντας την ανάγκη το παιδί να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον σταθερό.

Ο συνήγορος της οικογένειας της δολοφονηθείσας αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που δέχθηκε η μητέρα της 20χρονης Κάρολαϊν από τον 32χρονο πιλότο την ημέρα της δολοφονίας. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κάλεσε τη μητέρα για την ενημερώνει πως τους λήστεψαν και σκότωσαν την κόρη της, είπε ο κ. Θανάσης Χαρμάνης. Ακούγοντας τα νέα, η ίδια σχεδόν λιποθύμησε και έσπευσε στην Αθήνα.

Οι σχέσεις με τους γονείς του Αναγνωστόπουλου

Πρόσθεσε δε ότι η οικογένεια του θύματος είναι πρόθυμη σε συνεννόηση να παρέχει οποιαδήποτε επικοινωνία ζητηθεί από την άλλη πλευρά, καθώς οι σχέσεις τους δεν έχουν διαρρηχθεί αλλά και γιατί είναι καλό αφού το παιδί δεν έχει τους γονείς του δίπλα του, να αναπληρώσουν κάποιο κενό οι παππούδες και οι γιαγιάδες του «σαν υποκατάστατα και όχι σαν αντικαταστάτες».

Click4more: Γλυκά Νερά: Κρίνεται η προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας

«Πρέπει να πέσουν όλοι πάνω σε αυτό το παιδί με υπομονή, με αγάπη, με στοργή για να μπορέσει να ορθοποδήσει», δήλωσε ο κ. Χαρμάνης και πρόσθεσε ότι η οικογένεια θα δεχθεί οποιαδήποτε βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων όταν χρειαστεί ώστε το παιδί να ισορροπήσει «να γίνει μια κοπέλα στην κοινωνία της Αλοννήσου ελπίζω πιο καλότυχη από τη μαμά της».

Ο «τεθλιμμένος σύζυγος» 

Ο κ. Χαρμάνης τόνισε ότι η μητέρα της Κάρολαϊν είναι ένα ψυχικό ράκος και σχεδόν λιποθύμησε όταν ο δολοφόνος, «τότε ήταν ο τεθλιμμένος σύζυγος», της τηλεφώνησε και της είπε ότι τους λήστεψαν και σκότωσαν την κόρη της. Έφυγε αμέσως για την Αθήνα, «πλήρωσε το φέρετρο και γύρισε στην Αλόννησο να θάψει το παιδί της», τόνισε ο δικηγόρος.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις