Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Γώγος: Δεν θέλουμε με τίποτα να υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού

Γερμανία

Να αποφύγουμε το τρίτο κύμα του κορονοϊού ζητά ο Χαράλαμπος Γώγος καθώς με το το εξαντλημένο προσωπικό στο σύστημα υγείας θα είχαμε πρόβλημα.

Ο κ.Γώγος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Open τόνισε χαρακτηριστικά πως  «είμαστε σε μια δύσκολη υγειονομική κατάσταση, θέλουμε να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, γιατί με το εξαντλημένο προσωπικό στο σύστημα υγείας θα είχαμε πρόβλημα».

«Είναι αγώνας μακρών αποστάσεων, ελπίζουμε να μη γίνει μαραθώνιος. Έχουμε έναν χρόνο που ζούμε με τον κορονοϊό και προσπαθούμε να μη χτυπήσουμε αναγκαίες δομές τις οικονομίας, έχουμε θέμα και με τα υπόλοιπα νοσήματα. Προσπαθούμε να πάμε σιγά σιγά, το περίφημο ακορντεόν δεν είναι στον βαθμό lockdown, είναι μερικό lockdown, για παράδειγμα πήραμε ένα μικρόμέτρο για τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές και το λιανεμπόριο δεν έκλεισε τελείως», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος όταν κλείσαμε τα εντελώς τα σχολεία ήταν επειδή  δεν ελέγχαμε την κατάσταση, τώρα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και όταν μια περιοχή μπαίνει στο κόκκινο, τότε τα σχολεία που θα λειτουργούν θα είναι μόνο τα γυμνάσια και στο λιανεμπόριο θα λειτουργήσει το click away και το click in shop.

Γραβάνης: Ο κορονοϊός θα προσπαθεί να επιβιώσει μέσω των μεταλλάξεων

Στις μεταλλάξεις του κορονοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης και στο κατά πόσο θα δυσκολέψουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Όπως είπε, μιλώντας στο Open, «ο ιός θα προσπαθήσει να επιβιώσει μέσω των μεταλλάξεων. Μέσα σε έναν χρόνο έχουμε μια πλειάδα αποτελεσματικών εμβολίων και έχουμε τα εργαλεία να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Το ακορντεόν είναι εύλογο, γιατί ο ιός δίνει το στίγμα στην κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε. Η ΕΕ έχασε πάρα πολύ χρόνο, άλλα κράτη έκαναν συμφωνίες πολύ γρήγορα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε τις εταιρείες να προωθήσουν την μαζική παραγωγή μέσα από τη συνεργασία με άλλες εταιρείες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις