Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Γώγος: Έχει παρθεί η απόφαση για τα σχολεία – Χειροτερεύει η κατάσταση στην Αττική, έρχονται νέα μέτρα

Γώγος: Έχει παρθεί η απόφαση για τα σχολεία – Χειροτερεύει η κατάσταση στην Αττική, έρχονται νέα μέτρα

Μεγάλος προβληματισμός στους ειδικούς για την επιδημιολογική εικόνα. Αναμενόμενη χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων ο Χαράλαμπος Γώγος, Ποιο το ενδεχόμενο για άνοιγμα Λυκείων και Γυμνασίων μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Τους προβληματισμούς του για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρας μας εξέφρασε ο Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο MEGA είπε πως υπάρχουν περιοχές της χώρας που επιδημιολογική εικόνα δείχνει να χειροτερεύει και μάλλον αυτή η πορεία θα συνεχιστεί.

Μέσα σε αυτές τις περιοχές είναι και η Αττική, με μεγαλύτερο προβληματισμό να υπάρχει για το κέντρο της Αθήνας, το Μενίδι και την Κηφισιά.

Τόνισε ωστόσο πως μια αύξηση ήταν αναμενόμενη λόγω της κινητικότητας που προκλήθηκε από το άνοιγμα της αγοράς.

«Ειλημμένη απόφαση για τα σχολεία»

Ο κ. Γώγος τόνισε πως έχει παρθεί η απόφαση να μην ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια εάν αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα σε πειροχές της χώρας.

Γι αυτό και η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Σχετικά με το ενδεχόμενο για άνοιγμα σε ορισμένες περιοχές και σε άλλες όχι, ο κ. Γώγος απάντησε πως αυτό μένει να αποφασιστεί.

click4more: Lockdown: Τα μέτρα που εξετάζονται για τα καταστήματα και τα σχολεία

Ωστόσο αν πχ δεν ανοίξουν τα σχολεία της Αττικής, που έχουν σχεδόν τους μισούς μαθητές της χώρας, θα είναι μεγάλη η ανισομετρία στην πρόοδο των μαθημάτων σε σχέση με τα σχολεία που θα μείνουν ανοιχτά. Επομένως μια απόφαση για την Αττική θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα.

Καταστήματα και click away

Επίσης ο κ. Γώγος επανέλαβε αυτό που ακούγεται όλο και περισσότερο τις επόμενες ώρες, δηλαδή τη λειτουργία μόνο του click away στα καταστήματα.

Υποστήριξε πως αυτό θα μειώσει την κινητικότητα και άρα πιθανότατα να φέρει αποτελέσματα. 

Ο κ. Γώγος εξέφρασε και μια προσωπική σκέψη για…. κυκλοφορία με βάση τον αριρθμό ταυτότητας του καθενός (μονά, ζυγά) για να μην υπάρχουν συνωστισμοί.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις