Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Γουδί και Αλίαρτος… βάζουν θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια

Γουδί και Αλίαρτος… βάζουν θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια

Συνωστισμός στο Γουδί, ο ένας πάνω στον άλλο στην Αλίαρτο και μέτρα αποστασιοποίησης και οι προειδοποιήσεις για τον κορονοϊό πάνε περίπατο. Γι’ αυτό και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος βάζει ζήτημα απαγορεύσεων στα πανηγύρια.

Για άλλη μια φορά, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε αυτά που λέει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του συνεχώς και… αδιαλείπτως: πως ο κορονοϊός δεν ξέρει από πάρτι, δεν ξέρει από πανηγύρια, δεν ξέρει από διασκέδαση. «Ξέρει» ότι μπορεί να μεταδοθεί σε αυτές τις συνθήκες.

Ο κορονοϊός μεταδίδεται με τα σταγονίδια και συνεπώς ο πολύς κόσμος μπερδεμένος αυξάνει τον κίνδυνο υπερμετάδοσης, τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (06.07.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Click4more “Πατείς με πατώ σε” σε… γλέντι στην Αλίαρτο παρουσία βουλευτών, δημάρχων και… γιατρών (pics)

Έστω αν υπάρχει ένα κρούσμα μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες κρούσματα. «Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως συγκεντρώσεις όπως στον Αλίαρτο και στο Γουδί μπορεί να αποτελέσουν βόμβα μετάδοσης του ιού. Γι’ αυτό και όπως είπε ίσως πρέπει να τεθεί θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια.

Για το αν μεταδίδεται με τον αέρα, όπως αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους στον ΠΟΥ 239 επιστήμονες από 32 χώρες, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως είναι μια επιστημονική συζήτηση που γίνεται για το πόσο μακριά πάνε τα σταγονίδια που φέρνουν τον ιό με τον αέρα και πως εξαρτάται και από τις συνθήκες, λέγοντας πως πχ με τον ανεμιστήρα μπορεί να πάνε πολύ μακριά. 

Συνέστησε να κρατάμε τις αποστάσεις και να φοράμε μάσκα. «Μπορεί να μην είναι αρεστή αλλά αυτή είναι η κατάσταση και αυτό πρέπει να κάνουμε», είπε και αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Σερβίας που ήταν μια χώρα που δεν είχε πολλά κρούσματα και μέσα σε 2-3 μέρες έχουν τεράστιο πρόβλημα το οποίο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε χώρα.

Click4more Γουδί: Συνωστισμός σε γλέντι με 2.000 άτομα! “Ο φακός τους έδειχνε παραπάνω” λέει ο διοργανωτής (Βίντεο)

Επιπλέον, ερωτηθείς για τις θεωρίες συνωμοσίες κάποιων ανθρώπων σχετικά με τον ιό, ανέφερε πως κάποιοι πιστεύουν στις συνωμοσίες και ότι δεν υπάρχει ο ιός. «Είναι λογικό οι άνθρωποι να μην θέλουν να πιστέψουν ένα κίνδυνο ο οποίος δεν είναι ορατός».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός δεύτερο κύματος κορονοϊού, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος επεσήμανε πως δεν είναι δεδομένο ότι θα έχουμε και πως όσο καλύτερα συμπεριφερόμαστε, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα αυτή.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις