Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γρηγορόπουλος: Τέσσερις τραυματίες από τα σοβαρά επεισόδια

Γρηγορόπουλος: Τέσσερις τραυματίες από τα σοβαρά επεισόδια

Κλήσεις δέχτηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει δύο άτομα που τραυματίστηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων. Τραυματίες και δύο αστυνομικοί.

Τα επεισόδια ήταν άγρια για μια ακόμη χρονιά στα Εξάρχεια, 10 χρόνια ακριβώς από την νύχτα όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ένα άτομο διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά και ένα δεύτερο άτομο έχει χτυπήσει στο πόδι από τα θραύσματα. Υπάρχουν ακόμη πληροφορίες πως ο δεύτερος έχει τραυματιστεί στο πόδι από κρότου – λάμψης και είναι στα επείγοντα.

Παράλληλα, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και δύο αστυνομικοί. Ο ένας φέρει χτύπημα στο πόδι και ο άλλος έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι, έπειτα από χτύπημα με ναυτική φωτοβολίδα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα, γίνονται πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του. Ήδη, η πρώτη συγκέντρωση ήταν αυτή από μαθητές και φοιτητές στα Προπύλαια, όπου σημειώθηκαν επεισόδια όταν άγνωστοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ και εκείνες απάντησαν με χημικά. Επιπλέον, έγιναν μικροφθορές σε φανάρια και στάσεις λεωφορείων.

Η αστυνομία έκανε 27 προσαγωγές. Την “σκυτάλη” πήραν οι αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια και κοντά στο πολυτεχνείο, με την νύχτα να έχει γίνει ξανά μέρα από τις πολλές μολότοφ, και την ατμόσφαιρα αποπνικτική από τα χημικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις