Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΓΣΕΕ – Επεισόδια: Υπό κατάληψη παραμένει το ξενοδοχείο μετά το άγριο ξύλο!

ΓΣΕΕ – Επεισόδια: Υπό κατάληψη παραμένει το ξενοδοχείο μετά το άγριο ξύλο!

Τα όσα διαδραματίσθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (03/04/2019) δεν τιμούν σε καμία περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εικόνες από το άγριο ξύλο στο ξενοδοχείο που θα γινόταν το συνέδριο της ΓΣΕΕ σοκάρουν και προβληματίζουν.

Τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ, μη σύνεδροι κατά τη ΓΣΕΕ, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο «Ρόδος Πάλας» από το υπόγειο, παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Το ξενοδοχείο παραμένει υπό κατάληψη και έως αυτή την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα γίνουν και σε ποιον χώρο οι εργασίες του συνεδρίου, ενώ οι σύνεδροι παραμένουν στο ξενοδοχείο αναμένοντας τις αποφάσεις. Όπως έγινε γνωστό, για τις εξελίξεις τη χθεσινή νύχτα ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας Ρόδου και ο αστυνομικός διευθυντής, τη συνδρομή των οποίων ζήτησε η διοίκηση της ΓΣΕΕ για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου.

Τον χώρο του ξενοδοχείου επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος με δηλώσεις του απηύθυνε έκκληση και στις δυο πλευρές να αμβλύνουν τις διαφορές τους και να προχωρήσουν οι εργασίες του συνεδρίου.

Ο δήμαρχος Ρόδου χαρακτήρισε πρωτόγνωρα και ανεπίτρεπτα τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, τονίζοντας ότι σε τελική ανάλυση αυτά προκαλούν ζημιά στον συνδικαλισμό και τη δημοκρατία.

«Είμαι διατεθειμένος να συμβάλω έτσι ώστε να βρεθεί λύση» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει λύση μέσα στις επόμενες ώρες.

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, Μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΓΣΕΕ είπε στο newsit.gr: «Στις 3.10 και ενώ τα πράγματα ήταν ήρεμα και είχαν διαπιστευθεί όλοι οι σύνεδροι, μεταξύ των οποίων και 67 από το ΠΑΜΕ, εισέβαλαν από το εστιατόριο και από το υπόγειο άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχανε καμία σχέση με το συνέδριο. Κατέλαβαν τον χώρο που θα γινόταν το συνέδριο και δεν άφηναν να περάσουν μέσα οι νόμιμοι σύνεδροι, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τέσσερα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κρατούσαν σίδερα στα χέρια τους και τραυμάτισαν τον γενικό γραμματέα και άλλα τρία μέλη της ΓΣΕΕ».

Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, Μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΠΑΜΕ έδωσε την δική του εκδοχή μιλώντας στο newsit.gr: «Εδώ και δύο μέρες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από διάφορες παρατάξεις που βρίσκονται στη Ροδο αντιμετωπίζουν μια απίστευτη πραγματικότητα. Στο χώρο που θα γίνει το συνέδριο απαγορεύουν την είσοδο μπράβοι και σεκιουριτάδες σε εκλεγμένους αντιπροσώπους και σε δημοσιογράφους, πράγμα που κατήγγειλε και η ΕΣΗΕΑ. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της ΓΣΕΕ. Πήραμε την απόφαση αρκετοί αντιπρόσωποι και άλλοι συνδικαλιστές να επιβάλουμε την παρουσία μας στο χώρο που θα γίνει το συνέδριο, γιατί κανείς δεν είχε το δικαίωμα να μας αποκλείσει. Έτσι συντεταγμένα και πειθαρχημένα μπήκαμε το πρωί, χωρίς φυσικά να γίνει κάποια καταστροφή, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε αψιμαχία, με στόχο να μην επιτρέψουμε σε εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους να πάρουν μέρος στο συνέδριο και να εκλεγούν σε διοικητικές θέσεις.  Αυτό σήκωσε την αντίδραση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και με διάφορες δηλώσεις και βίντεο επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Θέλουν να παρουσιάσουν τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές σαν τραμπούκους και τους εργοδότες σαν θύματα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα και μια αντιστροφή της πραγματικότητας. Δεν υπήρχαν άνθρωποι με λοστούς στα χέρια. Ακόμα και το βίντεο που παρουσίασαν, δείχνει τέσσερις ανθρώπους να προπηλακίζουν έναν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κανένα τραυματισμό, η πραγματικότητα είναι ότι μια ομάδα συνδικαλιστών επιτέθηκε σε εμάς και εμείς αμυνθήκαμε. Θέλουν να παρουσιάσουν τους θύτες ως θύματα. Σας θυμίζω ότι στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έλεγε ότι ήταν εγκλωβισμένος σε ένα εστιατόριο με αστακομακαρονάδες και χαβιάρι».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις