Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Guardian: 5 ελληνικές παραλίες στις ομορφότερες της Ευρώπης!

Guardian: 5 ελληνικές παραλίες στις ομορφότερες της Ευρώπης!
Twitter

Έντονο ελληνικό χρώμα έχει ο κατάλογος με τις 40 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Έτσι, πέντε παραλίες από τη χώρα μας βρέθηκαν στη λίστα η οποία τις καταγράφει ανά χώρα.

-Βοϊδοκοιλιά (Πελοπόννησος)

Συνήθως μία παραλία τόσο καλή καταστρέφεται από την ανάπτυξη. Ευτυχώς η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μίας προστατευόμενης περιοχής και η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει πολύ να είναι η ίδια που ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου.

Αυτή είναι πραγματικά ένα από αυτά “τα τέλεια ημισέλινα της λευκής άμμου’’. Το ελληνικό όνομά της σημαίνει κοιλιά της αγελάδας. Εκτός από το υπέροχο κολύμπι στο προστατευμένο νερό, υπάρχει μία σπηλιά, τα ερείπια ενός κάστρου πάνω από την παραλία και πολυάριθμα πουλιά στη λίμνη, ανάμεσα τους φλαμίνγκο”, αναφέρει ο Guardian ο οποίος προτρέπει τους ταξιδιώτες να μείνουν στο Πετροχώρι

-Καλαδί (Κύθηρα)

Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι για να φτάσει κάποιος εκεί πρέπει να πάρει αεροπλάνο ή πλοίο.

Η ανταμοιβή είναι τρεις τέλειοι όρμοι με βότσαλα χωρίς πλήθη ακόμη και τον Αύγουστο και ανέπαφες ταβέρνες και καντίνες”, εξηγούν οι δημοσιογράφοι του Guardian προτείνοντας την περιοχή του Αβλέμονα ως την καλύτερη για διαμονή κοντά στην παραλία.

-Παλαιοχώρι (Μήλος)

Οι θεαματικοί λόφοι που σχηματίζουν έναν σκηνικό σε αυτή την παραλία ποικίλουν σε απόχρωση από λευκό έως κίτρινο και ένα φλογερό κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους ανέμους που μπορεί να χαλάσουν πολλές παραλίες σε αυτή την περιοχή.

Υπάρχουν αρκετά μπαρ και ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση αλλά και μία παραλία αρκετά μεγάλη για να απολαύσετε την περιοχή. Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα.

-Super Paradise (Μύκονος)

Οι άνθρωποι πάνε στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους και για κάποιους είναι για να κάνουν πάρτι. Ορισμένα μέρη στο νησί των ανέμων είναι αφιερωμένα στον ηδονισμό και είναι πραγματικά ζοφερά αλλά όχι η παραλία Super Paradise στην νότια ακτή.

Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός την κάνουν το καλύτερο μέρος του νησιού. Τα διάσημα κλαμπ του, που φιλοξενεί ολονύχτια πάρτι, προσελκύει τους οπαδούς των πάρτι από ολόκληρο τον κόσμο.

-Μπάλος (Κρήτη)

Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο (υπάρχουν φήμες ότι το διάσημο Ελαφονήσι μπορεί να αρχίσει να έχει φθίνοντα αριθμό επισκεπτών).

Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, έχει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία.

Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά.

Αυτό είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς παρά να το κάνει, καθώς για να φτάσεις εκεί απαιτείται οδήγηση 12 χλμ. σε χωματόδρομο και 1 χλμ. πεζοπορίας, αλλά ανταμείβει ιδανικά τις κοπιώδεις προσπάθειες των επισκεπτών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις