Ελλάδα

Γυαλιά – καρφιά το Μοναστηράκι! Έλληνες αντιφασίστες και Γερμανοί ακροδεξιοί έπαιξαν άγριο ξύλο – Πέντε τραυματίες

- Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ της Πέμπτης (28.01.2016) η πλατεία στο Μοναστηράκι
- Περίπου 20 Έλληνες αντιφασίστες ήρθαν στα χέρια με 15 Γερμανούς ακροδεξιούς
- "Ήρθατε για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια;" ρώτησαν οι Έλληνες τους Γερμανούς
- Εξώδικο Κασιδιάρη στην Ασφάλεια λόγω των αντισυγκεντρώσεων από αντιφασιστικές οργανώσεις
- Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της συμπλοκής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν περίπου στις 11:00 το βράδυ της Πέμπτης (28.01.2016) στην πλατεία στο Μοναστηράκι, όταν περίπου 20 Έλληνες αντιφασίστες ήρθαν στα χέρια με 15 Γερμανούς, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ακροδεξιοί και βρίσκονταν στην Αθήνα για να παραστούν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα 20 χρόνια από τα Ίμια.

“Ήρθατε για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια;” ήταν η ερώτηση που έκαναν οι Έλληνες στους Γερμανούς και στη συνέχεια ξέσπασε… πόλεμος! Οι Γερμανοί κάθονταν σε γνωστό εστιατόριο στη Μητροπόλεως όταν ξεκίνησαν όλα.

Από το άγριο ξύλο που έπαιξαν Γερμανοί και Έλληνες, πέντε Γερμανοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταύρο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο σημείο, εκτός από τα ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες, βρέθηκαν και αστυνομικοί για να πάρουν καταθέσεις.

Για το περιστατικό ανέβηκε και κείμενο στο indymedia, με τίτλο «Τσάκισμα Γερμανών αντιφασιστών στο Μοναστηράκι». Το κείμενο αναφέρει: «Σήμερα το βράδυ περίπου στις 11:00 μμ ομάδα συντρόφων αντιφασιστών τσάκισε ένα γκρουπ 15 περίπου Γερμανών φασιστών που είχαν έρθει καλεσμένοι για την «πατριωτική φιέστα» των νεοναζί της χρυσής αυγής.

Οι γερμανοί φασίστες κυκλοφορούσαν στο Μοναστηράκι και εντοπίστηκαν από τους συντρόφους αντιφασίστες όπου ακολούθησε συμπλοκή και τους τσάκισαν. Επιβεβαιωμένα 1-2 φασίστες είναι χτυπημένοι χωρίς να γνωρίζουμε αν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι σύντροφοι αποχώρησαν συντεταγμένα μετά το τέλος της συμπλοκής ενώ εκείνη την ώρα έφταναν οι μπάτσοι».

Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τη συμπλήρωση 20 ετών από την κρίση των Ιμίων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (30.01.2016) στις 19:00, στο μνημείο μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών. Αντιφασιστικές οργανώσεις ετοιμάζουν αντισυγκεντρώσεις και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε εξώδικο στην Ασφάλεια για την προστασία της συγκέντρωσης του κόμματός του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία «εξπρές» με καταιγίδες και χαλάζι την Παρασκευή – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και οι 11 περιοχές που θα επηρεαστούν
Συναγερμός σε 11 περιοχές της χώρας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και έντονη κεραυνική δραστηριότητα για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
Καιρός
Νέο βίντεο ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου - Η στιγμή που ο 28χρονος φεύγει από το γραφείο του ποινικολόγου
Το newsit.gr φέρνει στο φως νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 28χρονος φεύγει από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου επί της οδού Γ' Σεπτεμβρίου, αφού δολοφόνησε τον 73χρονο
Ο 28χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του Σταύρου Γεωργίου 10
Παλαιό Φάληρο: Άγνωστος επιτέθηκε σε γυναίκα στην είσοδο του σπιτιού της – Προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα
Από τις κραυγές, κάποιοι ένοικοι της πολυκατοικίας έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, και ένας από αυτούς προσπάθησε να τον καταδιώξει, δίχως όμως να τον προλάβει
Παλαιό Φάληρο