Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Γυναίκα κατήγγειλε σεξιστική συμπεριφορά σε έλεγχο από αστυνομικούς – Έρευνα διέταξε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Γυναίκα κατήγγειλε σεξιστική συμπεριφορά σε έλεγχο από αστυνομικούς – Έρευνα διέταξε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Την απόφαση του Αρχηγού τις ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη να διατάξει έρευνα από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προκάλεσαν οι καταγγελίες σε ιστοσελίδες, μιας νεαρής κοπέλας, για σεξιστική συμπεριφορά απέναντι της από Αστυνομικούς, έξω από το Μετρό Αμπελοκήπων.

 Η νεαρή εργαζόμενη, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, χθες το βράδυ και ενώ επέστρεφε από την εργασία της και περπατούσε έξω από το Μετρό Αμπελοκήπων, την σταμάτησαν αστυνομικοί – υπήρχε μια κλούβα των Ματ και μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- προκειμένου να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο covid.

Όταν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την καταγγελία, θέλησαν να υποβάλουν την κοπέλα σε σωματικό έλεγχο κάτι που βέβαια αρνήθηκε, καθώς ο κανονισμός επιβάλει την έρευνα να κάνει γυναίκα αστυνομικό στην προκειμένη περίπτωση.

Το ίδιο ζήτησε και η καταγγέλλουσα, πλην όμως οι αστυνομικοί φέρεται να της απάντησαν πως δεν υπήρχε γυναίκα αστυνομικός εκείνη την στιγμή και πρέπει να γίνει ο έλεγχος.

 Σύμφωνα με την καταγγελία ακολούθησαν σεξιστικά σχόλια για την σωματοδομή της κοπέλας. Από εκεί και έπειτα η άρνηση της ήταν σθεναρή στο να της γίνει σωματικός έλεγχος, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να την αφήσουν να φύγει.

  Αυτές λοιπόν οι καταγγελίες προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Αρχηγού τις ΕΛ.ΑΣ, οποίος ζήτησε να διερευνηθεί ενδελεχώς η καταγγελία, για την σεξιστική συμπεριφορά των Αστυνομικών.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις