Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Στους γονείς της 31χρονης η προσωρινή επιμέλεια του ανήλικου παιδιού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στους γονείς της 31χρονης που δολοφονήθηκε στη Δάφνη στα τέλη Ιουλίου 2021 από το σύζυγο της, ανατέθηκε η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού τους, με διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών (481/2021) και γνώμονα τη διαφύλαξη της «σωματικής και ψυχικής» υγείας του.

Ο 40χρονος, κάθε ομολογίαν δράστης, συνελήφθη, στις 30 Ιουλίου 2021, από αστυνομικούς της διεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών καθώς ομολόγησε πως το πρωί της ίδιας μέρας σκότωσε τη σύζυγο και μητέρα του ανήλικου. Το παιδί από την ημέρα της δολοφονίας και μετά διέμενε με τους γονείς της μητέρας του.

Η εισαγγελέας ανηλίκων Αθηνών έκρινε, συνυπολογίζοντας και τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, πως «…οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του, όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που το προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού και έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου».

Click4more: Έγκλημα στη Δάφνη: Η γειτόνισσα που κάλεσε την αστυνομία 19 μέρες πριν τη συζυγοκτονία μιλάει στο newsit.gr

Παράλληλα, η εισαγγελέας ανηλίκων Αθηνών διαπιστώνει την αδυναμία του πατέρα, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, να ανταποκριθεί στην άσκηση του ρόλο του.

Μετά την έκδοση της εισαγγελικής διάταξης, οι παππούδες του αγοριού, εντός 30 ήμερων θα πρέπει να απευθυνθούν στα αρμόδια αστικά δικαστήρια, προκειμένου να υποβάλουν αίτημα για την ανάθεση της οριστικής επιμέλειας του παιδιού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 31χρόνης, Γιάννης Γλύκας, σχολιάζοντας την εισαγγελική διάταξη επισημαίνει «η δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς σε κάποια μορφή κανονικότητας …βρήκε σύμμαχο την ορθή Διάταξη της κυρίας Εισαγγελέως για ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου της εκλιπούσης, στους γονείς της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απάτες από ΜΚΟ: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι για σουίτες ξενοδοχείων και αγορές 100.000 ευρώ – Το ξέπλυμα των δωρεών
Την Πέμπτη ενώπιων ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φιρινίδης – Θα υποστηρίξει την αθωότητά του βασίζοντας τον ισχυρισμό πως δεν βρέθηκαν τα χρήματα για τα οποία κατηγορείται
Κωνσταντίνος Φιρινίδης
Συναγερμός για ισχυρές καταιγίδες που φέρνει η κακοκαιρία Agneta - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο
Η εξέλιξη των φαινομένων τις επόμενες ημέρες θα εξαρτηθεί από την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού, με τον Θοδωρή Κολυδά να προειδοποιεί ότι η Τρίτη και η Τετάρτη ενδέχεται να είναι οι πιο απαιτητικές ημέρες της κακοκαιρίας
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες με θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 21 βαθμούς
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν προς το τέλος του εικοσιτετραώρου - Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Βροχή στην Αθήνα
Απάτη με ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: «Θα λες ότι δεν έχεις ξαναβοηθηθεί – Μην έχεις όνειρα για 40 και 50 χιλιάρικα» έλεγε ο Φιρινίδης σε γονείς άρρωστων παιδιών
Νέες συνομιλίες του Κωνσταντίνου Φιρινίδη προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για τις εκκλήσεις δωρεών σε άρρωστα παιδιά
Ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Παιδική Χαρά Κωνσταντίνος Φιρινίδης 27