Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

H πρώτη συγκέντρωση των Παραιτηθείτε – Πόσος κόσμος βρέθηκε στο Σύνταγμα – Πολλά τα πανό των πρώην ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Ολοκληρώθηκε περίπου 3 ώρες μετά την έναρξή της η συγκέντρωση του κινήματος “Παραιτηθείτε” στην πλατεία Συντάγματος
– Περισσότεροι από 5.000 πολίτες έστειλαν “ηχηρό” μήνυμα στην Κυβέρνηση
– Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης με τους διαδηλωτές να παίρνουν… σηκωτό ένα νεαρό που θέλησε να κάψει τη σημαία της Ε.Ε. μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
– Πολλά πολιτικά πρόσωπα έδωσαν επίσης το παρών
– Δείτε με φωτογραφίες και βίντεο όλα όσα συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος

Με προεόρτια το… πολεμικό κλίμα στο πολιτικό σκηνικό, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν απόψε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ζητώντας την παραίτησή της.

Από τις 18:30 και μετά (οπότε και ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση “Παραιτηθείτε” στην πλατεία Συντάγματος) ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει σταδιακά, ενώ λίγο αργότερα, στις 20Q00 το ραντεβού είχε δοθεί μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 5.000 πολίτες, με το κλίμα εναντίον της Κυβέρνησης να είναι φυσικά αρνητικό. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν διαρκώς παλαιές προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους διαδηλωτές να… γιουχάρουν κάθε φορά!

Τα πλακάτ ήταν πολλά και… ευφάνταστα, τα πολιτικά πρόσωπα επίσης αρκετά, από το σημείο (φυσικά) δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελένη Λουκά, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης, αφού κάποια στιγμή ένας νεαρός έφτασε μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κρατώντας μία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία και προσπάθησε να κάψει!

Δείτε εδώ όλα τα βίντεο από την ένταση στο Σύνταγμα μεταξύ του νεαρού που θέλησε να βάλει φωτιά στη σημαία της ΕΕ και των “Παραιτηθείτε”.

Το χρονικό των διαδηλώσεων

Αρχικά να αναφέρουμε πως η ώρα της διαδήλωσης άλλαξε, αφού η αρχική ώρα (20:00) συνέπιπτε με τις στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ, κάτι που προκάλεσε και αντιδράσεις από το κίνημα “Παραιτηθείτε”.

Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, πριν από οποιονδήποτε άλλο, είχαν φτάσει στο Σύνταγμα οι… καντίνες!

Όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος ολοένα και αυξάνονταν, ενώ όπως προαναφέραμε από τα μεγάφωνα στην πλατεία Συντάγματος ακούγονταν ομιλίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους, από τις οποίες οι περισσότερες δεν έγιναν πραγματικότητα.

Σταδιακά οι γύρω δρόμοι έκλεισα, ενώ γρήγορα έκανε την εμφάνισή του και ο εκ των συνδιοργανωτών της διαδήλωσης, γνωστός και ως… Mr. Collagen, αλλά και χιλιάδες απλοί πολίτες.

Πολλά τα πλακάτ με… “δηλητηριώδη” συνθήματα

Η φαντασία των διαδηλωτών ήταν… καλπάζουσα, με τα συνθήματα στα πλακάτ που κρατούσαν να διαδίδονται και στα social media.

Πολλά ήταν και τα γνωστά πρόσωπα, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Άννα Παναγιωταρέα, η Ζέτα Μακρή, ο Γρηγόρης Ψαριανός, αλλά και η… Ελένη Λουκά. 

Δείτε στα παρακάτω βίντεο του newsit.gr όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα. 

 

 

 

“Παραιτηθείτε” και στη Θεσσαλονίκη

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της διαδικτυακής κίνησης «Παραιτηθείτε» και στο Λευκό Πύργο, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο επί δύο ώρες περίπου, φώναζαν συνθήματα με τα οποία καλούσαν σε παραίτηση την κυβέρνηση και αφού διαδήλωσαν ειρηνικά, αποχώρησαν.

Είχαν στήσει μικροφωνική εγκατάσταση στο πλακόστρωτο μπροστά στο Λευκό Πύργο, έπαιζαν μουσική και φώναζαν συνθήματα με τα οποία καλούσαν σε παραίτηση την κυβέρνηση, στην οποία έβγαζαν συμβολικά «κόκκινη κάρτα», ενώ κατά διαστήματα διαβάζονταν και αποσπάσματα με τα αιτήματα της πρωτοβουλίας.

«…Ζητάμε μείωση της κρατικής σπατάλης, ζητάμε άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας, ζητάμε δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων, άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις αυταπάτες των ανεύθυνων κυβερνώντων, λέμε όχι στο διχασμό και στη δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, γιατί η θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη…» ήταν μεταξύ των αποσπασμάτων που ακούστηκαν από τα ηχεία.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου / Φωτογραφίες: newsit.gr / Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε