Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Η 4η Συμφωνία του Μάλερ από την Κ.Ο.Θ.

Η 4η Συμφωνία του Μάλερ από την Κ.Ο.Θ.

Η ΚOΘ online κάθε Κυριακή.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις δωρεάν διαδικτυακές μεταδόσεις συναυλιών της, με την αριστουργηματική 4η συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, σε μεταγραφή Κλάους Σιμόν. Διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου.

Η 4η Συμφωνία του Μάλερ θεωρείται ως η πλέον δημοφιλής συμφωνία του. Ο συνθέτης προσφέρει ένα σπάνιο μελωδικό πλούτο, που τον αναδεικνύει μέσα από μία σπινθηροβόλα ενορχήστρωση, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τις υπαρξιακές αναζητήσεις και την επίμονη αναζήτηση απαντήσεων για τη μετά θάνατον ζωή. Η αγάπη του Μάλερ για τη φύση είναι έκδηλη σε όλο το έργο, ενώ η μουσική του καταφέρνει και περιγράφει τον Παράδεισο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού στο τραγούδι του φινάλε, που ερμηνεύει η σοπράνο Ελένη Κομνή.

To 2007 o Klaus Simon μετέγραψε το έργο για την ορχήστρα μουσικής δωματίου Holst Sinfonietta, ακολουθώντας το πνεύμα της Κοινωνίας Ιδιωτικών Μουσικών Εκτελέσεων (Verein für musikalische Privataufführungen), που είχε ιδρύσει ο Σαίνμπεργκ, με σκοπό να γίνονται κατανοητές από το κοινό οι εκτελέσεις νέων έργων.

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021

ώρα 19:00

Δωρεάν μετάδοση μέσα από το επίσημο κανάλι της ΚΟΘ στο Youtube (TheTSSO)

www.youtube.com/user/TheTSSO

Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Οικονόμου

Σοπράνο: Ελένη Κομνή

Πρόγραμμα:

Gustav Mahler (1860-1911), Συμφωνία αρ. 4 σε σολ μείζονα (μετ. Klaus Simon)

H προετοιμασία και η πραγματοποίηση αυτών των συναυλιών γίνεται με ειδική άδεια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, καθαρισμού και απολύμανσης στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ όλοι οι συντελεστές υποβάλλονται σε τεστ Covid-19 πριν την έναρξη των προβών.

 

Κ.Ο.Θ.

www.tsso.gr

Facebook @thessalonikistatesymphonyorchestra

Youtube @TheTsso

Instagram @tssoofficial

Twitter @ThesOrchestra

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις