Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η Ford υποστηρίζει τη δεύτερη δράση της πρωτοβουλίας «Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον»

Η Ford υποστηρίζει τη δεύτερη δράση της πρωτοβουλίας «Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον»

Η Ford Motor Ελλάς ήταν και φέτος ο μεγάλος χορηγός και υποστηρικτής της δεύτερης κατά σειρά δράσης της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας κοινωνικής ευθύνης «Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Με αποφασιστικότητα και απόλυτη προσήλωση σε δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, η Ford Motor Ελλάς πραγματοποίησε και φέτος ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή αποτελώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τον μεγάλο χορηγό και υποστηρικτή της σημαντικής περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας κοινωνικής ευθύνης «Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Με πρωταρχικό στόχο να προσθέσει ένα ακόμα μικρό λιθαράκι στο κοινό οικοδόμημα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, η πρωτοβουλία «Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον» έθεσε και φέτος στο επίκεντρο των δράσεών της μια διαδικασία για τον ακριβή εντοπισμό της θέσης και ακολούθως τη σταδιακή ανέλκυση, απομάκρυνση και διαχείριση των ελαστικών οχημάτων που βρίσκονται στο βυθό των θαλασσών της χώρας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η δεύτερη δράση της πρωτοβουλίας ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για το 2023 την Παρασκευή 19 Μαΐου με τον καθαρισμό από ελαστικά οχημάτων του βυθού της θάλασσας παραπλεύρους της νήσου Υδρούσας, που βρίσκεται στην Αττική, απέναντι από την περιοχή της Βούλας.

Τα ελαστικά οχημάτων που είχαν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια ζώνη, ανασύρθηκαν από το βυθό με την αμέριστη αρωγή μιας ομάδας πιστοποιημένων δυτών της Επίλεκτης Ομάδος Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω και τη βοήθεια τόσο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όσο και της Τεχνικής Κατασκευαστικής Εταιρείας ΤΕΚΑΛ Α.Ε. η οποία παραχώρησε τον απαραίτητο πλωτό εξοπλισμό.

Τα ελαστικά καθαρίστηκαν στη συνέχεια με τη συνεισφορά ενός ειδικού πυροσβεστικού οχήματος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. και κατόπιν φορτώθηκαν σε φορτηγό του Δήμου, προκειμένου να μεταφερθούν και να αποθηκευθούν σε χώρους του ώστε να παραληφθούν από ειδικό συνεργάτη-μεταφορέα της ECOELASTIKA και να δρομολογηθεί η διαχείρισή τους μέσα από ορθή και ενδεδειγμένη μέθοδο, με την εφαρμογή αυστηρών κανόνων και διαδικασιών που προάγουν την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με την αμέριστη υποστήριξη της «XTerra Greece – TRIMORE Sports Events» που αποτελεί τον διοργανωτή της όλης δράσης, η περιβαλλοντική πρωτοβουλία «Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον» περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα συμμετοχής όλων στην προσπάθεια για καθαρότερες θάλασσες, μέσα από τη δημιουργία μιας λογισμικής εφαρμογής χωροθέτησης ελαστικών στο χάρτη της Ελλάδας.

Αυτή παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο (κολυμβητή, λουόμενο, δύτη, ψαροντουφεκά, ψαρά κ.α.) να σημειώνει σε πραγματικό χρόνο την ακριβή θέση των ελαστικών που εντοπίζει, σε όλες τις θάλασσες της Ελλάδος, ώστε στη συνέχεια να απομακρύνονται με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο.

Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η Ford Motor Ελλάς παραμένει ενεργά και για μια ακόμα φορά στο πλευρό της πρωτοβουλίας «Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον», αλλά και κάθε αντίστοιχης, με κριτήριο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την υπεύθυνη διαχείριση των πόρων, τη βιωσιμότητα και την αειφορία, που αποτελούν σε συνδυασμό αναπόσπαστο τμήμα ενός σύνθετου συστήματος που συνδέει τα προϊόντα, τις παραγωγικές μονάδες, τους ανθρώπους και τις περιοχές στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται.

Με έξυπνες και βιώσιμες λύσεις και μια συναρπαστική γκάμα τεχνολογικά προηγμένων ηλεκτρικών οχημάτων με υψηλή αποδοτικότητα, η Ford οικοδομεί με αποφασιστικότητα και όραμα τα θεμέλια που θα διασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις