Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η άγνωστη λίμνη Βουλιαγμένη – Εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά

Η άγνωστη λίμνη Βουλιαγμένη – Εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά

Απολαύστε μια πτήση πάνω από την άγνωστη λίμνη Βουλιαγμένης, που …δεν βρίσκεται στη Βουλιαγμένη Αττικής, αλλά στην Περαχώρα Λουτρακίου. Η μικρή γαλάζια λίμνη απέχει από τη θάλασσα μόλις λίγα μέτρα και επικοινωνεί με αυτή με στενό δίαυλο.

Η Λίμνη Βουλιαγμένη είναι λιμνοθάλασσα που βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα. Έχει μέγιστο μήκος 2 χλμ. και μέγιστο πλάτος περίπου 1 χλμ. Το βάθος της δεν υπερβαίνει τα 40 μέτρα. Διαθέτει παραλία με άμμο εν αντιθέση με την παραλία του Λουτρακίου.

Λίμνη Ηραίου: Ένας παράδεισος μόλις μια ώρα από την Αθήνα. Ο απόλυτος κοντινός προορισμός για εξορμήσεις.

Επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου από ένα πολύ στενό κανάλι που το πλάτος του δεν υπερβαίνει τα 6 μέτρα. Η θάλασσα μπαίνει από το άνοιγμα αυτό μέσα στην λίμνη με ορμή σχιματίζοντας δίνη.  Φαίνεται ότι υπάρχει εκεί υπόγεια σήραγγα που μαζεύει το νερό.Η θάλασσα κατηφορίζει προς το εσωτερικό της λίμνης σαν ποτάμι παρασύροντας τόνους νερού.

Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτις αλλά και Γοργωπίς, όνομα που πήρε από την Γόργη κόρη του Μεγαρέα που πνίγηκε στην λίμνη. Στην περιοχή κοντά στο στενό κανάλι της λίμνης έχουν εντοπιστεί ίχνη ανθρώπινης εγκατάστασης της πρωτοελλαδικής περιόδου, δείγμα ότι η περιοχή κατοικείται από την 3η χιλιετία π.Χ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις