Η Αλέξια τραγουδά για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μια διαδικτυακή πολιτιστική συναυλία, που στόχο έχει να αφυπνίσει κάθε πολίτη αυτού του κόσμου, γύρω από τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες, ετοιμάζει για την ερχόμενη Τρίτη η αγαπημένη τραγουδίστρια Αλέξια Βασιλείου, με αφορμή την συμπλήρωση των 72χρόνων από την ψήφιση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Στην πολυπολιτισμική αυτή μουσική συνάντηση που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 9:00 μ.μ. στην επίσημη σελίδα της Alexia στο Facebook: www.facebook.com/AlexiaVassiliouPageη η τραγουδίστρια δεν θα είναι μόνη της, καθώς με την βοήθεια της τεχνολογίας στο πλευρό της θα έχει την Jeriel Johnson, Αμερικανίδα Τουρκικής καταγωγής συνθέτρια μουσικής κινηματογράφου Pinar Toprak («Captain Marvel», «Fortnite»), τον επί χρόνια συνεργάτη της Κώστα Τουρνά με τον οποίο έχουν ετοιμάσει ένα ντουέτο έκπληξη, αλλά και συμμετοχές από νέους της Κύπρου που θα εμπλουτίσουν μουσικά το πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει η ίδια στο newsit.gr μπορεί σε τέτοιες καταστάσεις να μην χωρούν εορτασμοί, ωστόσο με τη συμπλήρωση των 70 χρόνων δίνεται η ευκαιρία να υπογραμμίσουμε για ακόμα μια φορά ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι γενεσιουργές αιτίες της προσφυγιάς. “Πριν από 72 χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη ψήφισαν την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ιστορική στιγμή στην οποία προσδιορίζονται τα τριάντα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες που αποτελούν τη βάση για μια δημοκρατική κοινωνία και τα οποία κάθε άτομο πρέπει να απολαμβάνει ανεξάρτητα από την εθνικότητα του, τη φυλή, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη θρησκεία του” αναφέρει η Αλέξια.

 

Και συνεχίζει: “Λίγο μετά την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το 1950, γεννήθηκε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, στην οποία δόθηκε η εντολή της προστασίας της πιο ευάλωτης ομάδας ανθρώπων στον κόσμο που είναι οι πρόσφυγες”.

 

Μόνο με συντονισμένες δράσεις θα επιλυθούν οι κρίσεις

 

“Στις 14 Δεκεμβρίου, η Ύπατη Αρμοστεία των ΗΕ για τους Πρόσφυγες θα συμπληρώσει 70 χρόνια προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας και λύσεων σε εκατομμύρια εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο. Έτσι αποφάσισα για τον εορτασμό αυτό να διοργανώσω μια διαδικτυακή συναυλία. Θα μου πεις την ώρα που το 1% της ανθρωπότητας είναι βιαίως εκτοπισμένο πως δεν χωρούν εορτασμοί, ωστόσο με τη συμπλήρωση των 70 χρόνων μας δίνεται η ευκαιρία να υπογραμμίσουμε και να πούμε πολλά. Μόνο με συντονισμένες δράσεις από τη διεθνή κοινότητα και με ισχυρή πολιτική βούληση μπορούν να επιλυθούν οι παρατεταμένες αλλά και καινούργιες συγκρούσεις και κρίσεις”.

 

Μέσα από την κίνηση αυτή η Αλέξια θα μοιραστεί την πλατφόρμα της με προσκεκλημένους ειδικούς καλεσμένους που προασπίζονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μαζί θα ρίξουν φως στην ισότητα των φύλων, τη σεξουαλική βία, την εμπορία ανθρώπων, τις γυναίκες, τα παιδιά, τη νεολαία, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και άλλες ομάδες πολιτών, με στόχο τη δημιουργία μιας πιο περιεκτικής κοινωνίας χωρίς ρατσισμό και ξενοφοβία.

 

Στους επισκέπτες περιλαμβάνονται η Επίτροπος για την Ισότητα της ΕΕ Helena Dalli, επιζήσασα της γενοκτονίας στη Ρουάντα και ο Dydine Umunyana, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ακαδημίας Ηχογραφήσεων – Βραβεία GRAMMY. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα των Γραφείων Κύπρου και Ελλάδας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Υπουργείου Εσωτερικών Κύπρου – Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων. Συνδιοργανωτής ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου με την υποστήριξη των Υπουργείου Εξωτερικών Κύπρου, Πρεσβείας της Σουηδίας στην Κύπρο, Χρυσοστομίδης, Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι και ECOS. Χορηγός επικοινωνίας: Greek Reporter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Θα «ξεκλειδώσει» το λιανεμπόριο, Γυμνάσια, Λύκεια και εστίαση; Τι αναμένουν και τι φοβούνται ειδικοί και κυβέρνηση

Θα «ξεκλειδώσει» το λιανεμπόριο, Γυμνάσια, Λύκεια και εστίαση; Τι αναμένουν και τι φοβούνται ειδικοί και κυβέρνηση

Ποια είναι τα τρία επόμενα κρίσιμα βήμα για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Από τι θα εξαρτηθεί το άνοιγμα και των υπολοίπων κλάδων. Την Δευτέρα το μεγάλο κρας τεστ με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού σταθμάρχη του μετρό από δύο ανήλικα ... Διαβάστε περισσότερα
Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τους ανηλίκους που επιτέθηκαν στον σταθμάρχη – Το παρασκήνιο της σύλληψης

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τους ανηλίκους που επιτέθηκαν στον σταθμάρχη – Το παρασκήνιο της σύλληψης

Οι δύο δράστες θα απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη (19.01.2021). Πώς ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.