Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η αλήθεια για τις κρουαζιέρες της Κιβωτού του Κόσμου 

Η αλήθεια για τις κρουαζιέρες της Κιβωτού του Κόσμου 
πηγή: Portnet.gr

Στο θέμα της Κιβωτού του Κόσμου και τις αποκαλύψεις και τα ρεπορτάζ που το συνοδεύουν καθημερινά έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί πολλά. Μεταξύ αυτών και πληροφορίες ότι ο πατέρας Αντώνιος επέλεγε συγκεκριμένα παιδιά και μάλιστα μικρό αριθμό και πήγαινε κρουαζιέρες μαζί τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τουλάχιστον 40 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» επιλέγονταν για να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική κρουαζιέρα, προσφορά της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας Celestyal Cruises.  

Οι κρουαζιέρες γινόντουσαν επί σειρά ετών στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει υιοθετήσει η εταιρεία για εθελοντική προσφορά. Δημοσιεύματα και φωτογραφίες είναι αναρτημένες τόσο σε ιστοσελίδες, όσο και στο site της Κιβωτού.

Ήταν μια μακροχρόνια συνεργασία που είχε συνάψει η Celestyal Cruises με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Κιβωτός του Κόσμου», η οποία μάλιστα λάμβανε μεγάλης αποδοχής από τα παιδιά, που περίμεναν με αγωνία να ακούσουν το όνομά τους, εάν θα είναι στην λίστα. 

Επιδίωξη ήταν κάθε χρόνο, η ομάδα των 40 έως 50 παιδιών που θα πραγματοποιούσαν την εκπαιδευτική εκδρομή να είναι διαφορετική. Η νομιμότητα με τα «χαρτιά», ήταν βασική προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιο παιδί.  

Τα παιδιά τακτοποιούνταν σε τετράκλινες καμπίνες, πάντα με έναν ενήλικα συνοδό. Ο πάτερ Αντώνιος άλλοτε ταξίδευε άλλοτε όχι, το ίδιο και η Πρεσβυτέρα.   

Για παράδειγμα το καλοκαίρι του 2015, ταξίδεψαν 70 παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου», μαζί με εθελοντές της οργάνωσης και τον Πατέρα Αντώνιο, με προορισμούς την Κωνσταντινούπολη, την Πάτμο, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη, όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.

Αφού μεσολάβησαν δύο χρόνια που ο Covid διέκοψε κάθε δραστηριότητα, τον Ιούλιο του 2022 η Celestyal Cruises προσέφερε την καθιερωμένη κρουαζιέρα στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, στην οποία συμμετείχαν επιπλέον 40 άτομα, πρόσφυγες, μητέρες και παιδιά από την Ουκρανία, μαθητές του ουκρανικού προσφυγικού σχολείου με τους καθηγητές τους, που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού στην Αθήνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις